Pjanića u razmjeni sa "promašajem sezone" čeka velikan, bit će prvi bh. fudbaler na kultnom stadionu

Ista im je sudbina

Pjanića u razmjeni sa "promašajem sezone" čeka velikan, bit će prvi bh. fudbaler na kultnom stadionu

A. Čaušević

Odlazak Miralema Pjanića iz Bracelone je visio u zraku već neko vrijeme, ali nakon vijesti da su mu Katalonci saopštili da definitivno može otići upalili su se alarmi u nekoliko klubova. 

Nako pojave te informacije dosta toga je napisano o Pjaniću, svakako je najvažnija da je Pjanić odbio prijedlog ponosa Katalonije da besplatno napusti Nou Camp. 

I dok se čeka definitivni rasplet s Barcelonom, bh. veznjak neće imati problema s pronalaskom novog kluba jer se konstantno pojavljuju novi interesanti. 

Od ranije je poznato da 31-godišnjaka želi vratiti Juventus, kako bi ga rado doveo i Inter, dok interes pokazuje i Tottenham otkako je Fabio Paratici stigao u londonski klub.

Međutim, od jučer je u igri još jedno novo ime. U pitanju je možda i najslavniji engleski klub - Manchester United. 

Mediji na Ostrvu pišu o razmjeni igrača između Barcelone i Manchester Uniteda. Pjanić bi put Old Trafforda, a Donny van de Beek bi otišao u suprotnom smjeru.

Oglasi

Za Van de Beeka se može reći isto i za Pjanića, obojica su bili totalni promašaji u prvim sezonama u Manchester Unitedu, odnosno Barceloni. 

Crveni đavoli su 24-godišnjeg Nizozemca prošlog ljeta Ajaxu platili 39 miliona eura, očekivali su da bude prevaga u veznom redu, ali jedan gola na 36 mečeva je daleko ispod očekivanja. 

S druge strane Ronald Koeman bi vrlo rado da u veznom redu ponovo spoji Van de Beeka i Frenkieja De Jonga koji su ne tako davno briljirali u dresu Ajaxa. 

Ukoliko bi se ova zamjena desila Pjanić bi postao prvi bh. fudbaler u dresu Crvenih đavola. Edin Džeko i Elvir Bolić su doživjeli neke od najljepših momenata na Teatru snova, ali u dresovima drugih klubova, a čini se da bi Pjanić to mogao raditi u dresu višestrukog prvaka Engleske. 

Rukovodstvo Barcelone ponudit će Pjaniću kompenzaciju za raskid ugovora. Uz slobodne papire ponudit će mu određenu cifru, koja je međutim mnogo manja od novca kojeg bi mogao dobiti ako odbije dogovor o kompenzaciji i ako eventualno odluči da u naredne tri godine sjedi na tribinama.

Pjanić u Barceloni ima još tri godine ugovora. Na Nou Campu zarađuje 8.4 miliona eura po sezoni i ako bi odbio prijedlog o kompenzaciji, klub bi mu morao isplatiti kompletan ugovor kako bi ga se riješio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

To bi značilo da bi Barcelona morala Pjaniću isplatiti nešto više od 25 miliona eura, no oni vjeruju da će popularni Mire potpisati papir po kojem će uz određenu kompenzaciju postati slobodan igrač. Uglavnom naredni period donosi dosta neizvjesnosti. 

Inače, Bh. veznjak je u proteklih nekoliko sedmica obišao pola Evrope. Bio je na Azurnoj obali, pa u Bosna i Hercegovini, zatim na Jadranu, jedno vrijeme je boravio na Ibizi, a trenutno uživa u Grčkoj.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nije.bitno
Pjanic Englenska, sa 31 godinom nema kapaciteta za prvi tim. Ne mislim tehnickom, vec fizickom. Vrati se u italiju
8 1
emial766
A tamo ce dobit da igra??
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi