Je li ovim potezom određena sudbina Miralema Pjanića u Barceloni?
Foto - Instagram

Jedan od rijetkih koji je bez broja

Je li ovim potezom određena sudbina Miralema Pjanića u Barceloni?

M. Šljivak

Budućnost Miralema Pjanića u ekipi Barcelone je pod velikim upitnikom.

U prethodnom periodu bilo je dosta špekulacija o 32-godišnjem bh. veznjaku koji iza sebe ima zaista dobar pripremni period s Barcelonom.

Trener tima Xavi Hernandez izrazio je veliko zadovoljstvo igrama Pjanića. Impresioniran je njegovim tehničkim i taktičkim sposobnostima i odlučio je još malo razmisliti o konačnoj odluci o njegovoj budućnosti.

Za ostanak na Camp Nou Miralem je spreman da se odrekne i 40 posto plate koja bruto na godišnjem nivou iznosi skoro 16 miliona eura.

Međutim, vijesti bi za iskusnog bh. fudbalera mogle na kraju biti veoma loše. Pjanić je na zvaničnoj stranici La Lige jedan od rijetkih igrača koji nisu dobili broj od kluba pred početak nove sezone.

Pjanić je u društvu igrača koji su već otpisani. Tu su golman Neto (uskoro u Bournemouthu), Samuel Umtiti, Martin Braithwaite i Memphis Depay. Svi oni su ostali bez broja.

Oglasi

Također, bh. fudbaleru nije prikazan niti lik. Postavljena je samo sličica 'duha' i mnogi misle da je ovo znak da je Xavi odlučio da Pjanić ipak napusti klub.

Sezona u La Ligi počinje za sedam dana i naravno treba sačekati zvaničnu odluku trenera katalonskog kluba. Ona bi trebala doći veoma brzo i vidjet ćemo šta će biti s bh. fudbalerom.

Podsjetimo, Miralem Pjanić je na Camp Nou stigao u ljeto 2020. godine iz Juventusa u zamjenu za Arthura Mela i novčanu nadoknadu.

Nije se previše naigrao u redovima katalonskog velikana. Ronald Koeman mu je minutažu davao na kapaljku i nastupio je samo 30 puta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prošlu sezonu je neuspješno proveo u Bešiktašu. Nije pokazao sve što zna zbog silnih problema s povredama koje je imao, ali je ovo ljeto dočekao maksimalno spreman za povratak u Barcelonu.

To je i pokazao na pripremnim utakmicama. Ipak, njegov status u klubu je pod velikim upitnikom i ostaje nam da vidimo šta će se desiti na kraju.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi