Otpisani napadač pravi velike probleme Barceloni: Nije ni približno dobrih namjera kao Pjanić

Želi da uzme svoj novac

Otpisani napadač pravi velike probleme Barceloni: Nije ni približno dobrih namjera kao Pjanić

Edmir Škorić

Martin Braithwaite još uvijek ne želi da napusti Barcelonu, tvrdi španski list Marca.

Iako ima primamljive ponude, napadač ne želi da napusti Barcelonu ako ne dobije novac koji mu klub duguje.

Dolaskom Roberta Lewandowskog, ponestalo je mjesta za pojedine u vrhu napada, a prvi na listi otpisanih je upravo Braithwaite.

Danac nije u planovima Xavija Hernandeza . Nije ga poveo na turneju po Sjedinjenim Državama i dao mu je odriješene ruke u potrazi za novim timom.

Posljednjih dana pojavile su se informacije kako je nogometaš spreman sporazumno raskinuti ugovor s klubom, ali Marca napominje da stvari uopšte nisu tako jednostavne.

31-godišnjak ima važeći ugovor do 30. juna 2024. i raskinut će ga samo ako mu klub isplati novac za preostalo razdoblje. To bi bilo oko 12 miliona eura, jer Braithwaite godišnje zarađuje oko 6 miliona eura.

Braithwite ima primamljivu ponudu iz Saudijske Arabije, ali ni to nije dovoljno da prekine trenutni ugovor s Barcelonom, koja će, prema pisanju Marce, pojačati pritisak na igrača ako odbije sporazumni raskid ugovora.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ranije su španski mediji objavili da je Braithwaite dobio vremena da donese odluku do 31. avgusta. On je u klbu došao u februaru 2020. godine za 18 miliona eura iz Leganesa, a od tada je odigrao 57 utakmica i dao je 10 golova uz pet asistencija.

Za razliku od Miralema Pjanića, koji je bio spreman na smanjenje plate da ostane u klubu, Danac uopšte nema obzira i želi izvući svaki novčić od svog kluba.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

EKD
Ispravno. Sta kupuju igrace i daju im velike sume a onda ih nakon par godina prisiljavaju da smanje plate.Ako nemas para sjedi gdje jesi i drugi put razmisli. Ko bi to od nas pristao ?
4 1
nisam.robot.
Zasto ne bi uzeo?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi