Pique traži promjenu pravila za penale: Ovako nije pošteno!
Foto - EPA

Defanzivac Barcelone se oglasio

Pique traži promjenu pravila za penale: Ovako nije pošteno!

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Španije ostala je bez učešća u finalu na Evropskom prvenstvu.

Crvena furija je jučer na Wembleyju poražena od Italije nakon penala sa 4:2 (1:1), a nakon meča se oglasio defanzivac Barcelone Gerard Pique.

On smatra da bi se pravila o izvođenju penala na velikim takmičenjima trebala promijeniti i vjeruje da aktuelni sistem izvođenja daje prednost ekipi koja prva šutira.

Pique je na Twitteru napisao sljedeće:

"Nije slučajno da su na velikim takmičenjima koja su u toku u četiri penal serije pobijedile reprezentacije koje su prve šutirale. Statistika kaže da one imaju više opcija i na turniru kao što je ovaj to nije pošteno jer ekipa koja penale izvodi druga, šutira hendikepirana", napisao je Pique na Twitteru i zatim je dodao:

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

"Smatram da bi najbolji format bio ABBAABBAAB. Tako se ekipe mijenjanju na način na koji nije emocionalno težak za one koji promaše, istakao je Pique.

UEFA je ranije razmatrala opcije izmjene pravila za šutiranje penala na omladinskim takmičenjima, ali na velikim smotrama za sada je ostao uobičajeni sistem šutiranja penala.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vence
ima logike njegovo pisanje, al evo, Italijani su sinoc promasili prvi penal.. imali su ogromnu prednost.. sto nisu iskoristili ko im je kriv
34 0
Skopidoo
Pa ne baca se djaba novcic retarde glupi znaci ides na srecu,isto da kazes nije posteno ako jedna ekipa da gol a druga ne da jesi ti normalan retarde
20 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi