Pjanić sutra po prvi trofej s Bešiktašom

Finale Superkupa

Pjanić sutra po prvi trofej s Bešiktašom

E. Ganibegović

Miralem Pjanić sutra ima priliku osvojiti prvi trofej s turskim Bešiktašom.

Naime, na rasporedu je finale turskog Superkupa, a prvak ove zemlje sastat će se protiv Antalyaspora na Ahmed bin Ali stadionu u Dohi (Katar).

Bešiktaš u ovu utakmicu ulazi kao favorit, a treba istaći da nije poražen na posljednjih pet duela između ova dva tima. Antalyaspor je posljednju pobjedu nad Bešiktašom upisao u junu 2020. godine u 27. kolu Superlige s 1:2.

Bit će ovo sjajna prilika da nakon 2020. godine trofej podigne i naš Miralem Pjanić, koji je tada osvojio Superkup Španije s Barcelonom.

Utakmica Bešiktaš - Antalyaspor na rasporedu je sutra od 18:45 sati prema centralnoevropskom vremenu.

Osim tog trofeja, u karijeri je Pjanić četiri puta bio prvak Italije s Juventusom, a sa Starom damom osvajao je dva puta trofej i u Coppa Italiji, te jednom u italijanskom Superkupu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ove sezone je za istanbulski tim nastupio na 16 utakmica u svim takmičenjima i ostvario učinak od četiri asistencije.

Na kraju sezone Pjanića očekuje povratak u Barcelonu iz koje je posuđen Bešiktašu, pa će biti zanimljivo vidjeti da li će se moći nametnuti kod Xavija Hernandeza, poslije nemilosti koju je proživio kod Ronalda Koemana kada je stigao u katalonski tim.

Top Komentari

KIKSERI
jakog trofeja iz raspale azijske lige
1 1
Barberez9
????
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije