Rijetko ko gleda Cristiana Ronalda očima Miralema Pjanića
Foto - EPA

Omiljen mu je

Rijetko ko gleda Cristiana Ronalda očima Miralema Pjanića

M. Šljivak

Miralem Pjanić je među rijetkim fudbalerima koji je tokom karijere igrao s Cristianom Ronaldom i Lionelom Messijem. Na njega su obojica ostavila veliki utisak, ali ističe kako je CR taj s kojim se mnogo više družio i zabavljao tokom boravka u Juventusu.

Miralem Pjanić neće po dobrom pamtiti posljednji susret sa Cristianom Ronaldom. Bosna i Hercegovina je u Zenici deklasirana od Portugala s 5:0, a upravo je CR dva puta pogađao mrežu bh. selekcije.

Srdačan susret su pred utakmicu imali stari prijatelji. Bh. zvijezde i njihovi poznanici, prijatelji i prijateljice od supruga dobili su mogućnost da dječicu fotografišu s Ronaldom, a među prisutnim je bio i Miralemov sin Edin.

Pjanić se Ronaldu zahvalio na uspomeni za sina i navodi kako se i dalje često čuje s portugalskom zvijezdom.

"Imao sam dovoljno sreće da igram s Cristianom Ronaldom i Lionelom Messijem. Teško je reći ko je bolji igrač, ali više sam se zabavljao igrajući s Ronaldom", govori Pjanić i nastavlja:

Oglasi

"To su dvojica najvećih fudbalera u historiji i pravi su primjeri za djecu. Često razgovaram s Cristianom, imamo lijepe uspomene i vrhunski je fudbaler. Definitivno najjači s kojim sam ikad radio i jedan od najboljih ikad. Bez dileme je među dva-tri najsnažnija fudbalera u historiji. Mom sinu je bila velika čast da te vidi", istakao je Pjanić.

Miralem Pjanić već je godinama unazad daleko od ozbiljnog fudbala. Njegovi problemi su krenuli odlaskom iz Juventusa u Barcelonu, gdje ga je Ronald Koeman potpuno uništio.

Bh. veznjak je potpuno izgubio ritam igre, nije ga spasila ni posudba u Bešiktaš, pa je prošle godine odlučio napustiti Evropu i otići u Ujedinjene Arapske Emirate i potpisao je za ekipu Al Sharjah.

Najbolje dane karijere Pjanić je imao u Juventusu, a u bogatoj karijeri je igrao još za Romu, Lyon i Metz.

Ipak, jasno je kako je karijera 33-godišnjeg veznjaka na zalasku. Ima još magije u njegovim nogama, zna to pokazati, ali daleko je od nivoa na kojem je bio godinama unazad.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi