Pjanićeva objava na Instagramu je potvrdila da napušta Barcelonu

Potpisuje za Sharjah

Pjanićeva objava na Instagramu je potvrdila da napušta Barcelonu

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić odlučio je da napusti Barcelonu.

Pjanić je ovog ljeta iznenadio sve jer je uspio da natjera Xavija Hernandeza da se predomisli i skine ga s transfer liste, te je trener Barcelone odlučio da će ipak računati na bh. veznjaka.

Mnogi su bili sigurni da će Pjanić među prvima ovog ljeta napustiti Barcu, ali se to nije desilo i izgledalo je kao da će konačno dobiti pravu priliku u katalonskom klubu.

Međutim, nakon što je sezona počela Pjanić je jedan od rijetkih igrača koji nisu odigrali ni sekunde u prva četiri kola La Lige i bilo je jasno da minutaža baš neće biti onakva kako se očekuje.

Iako je u najjačim evropskim ligama završen prelazni rok Pjanić je na kraju ipak odlučio da napusti Barcelonu.

No, bh. reprezentativac je iznenadio sve odlukom da karijeru nastavi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima gdje je fudbal sigurno daleko od nivoa u Evropi.

Oglasi

Ponudu za Pjanića poslao je Sharjah i Barcelona ju je prihvatila, a zeleno svjetlo dao je i Pjanić. Španski mediji prenose da je sve dogovoreno, a da će zvanična objava stići večeras ili sutra.

Također, i Pjanić je objavom na Instagramu čini se riješio sve dileme oko svoje budućnosti.

Bh. reprezentativac objavio je fotografiju iz aviona i pokazao da najvjerovatnije putuje u Ujedinjene Arapske Emirate gdje će ozvaničiti svoj prelazak u Sharjah.

Opis nije dostupan.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Opis nije dostupan.

Pjanićev odlazak iz Barcelone se mogao očekivati ovog ljeta, ali malo ko je vjerovao da će izabrati klub van Evrope.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

axel42
Jeli sve jasno, jeli konačna odluka?? E moji amateri, pojma vi nemate!
4 0
vitez_bosnjo
Zbogom
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi