Objava Barcelone dokazala da Miralem Pjanić sigurno napušta Camp Nou

Sada je sve jasno

Objava Barcelone dokazala da Miralem Pjanić sigurno napušta Camp Nou

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić će prema svemu sudeći napustiti Barcelonu.

Pjanić je još na kraju sezone bio otpisan u katalonskom klubu, ali je tokom priprema uspio da se dokaže Xaviju Hernandezu koji je odlučio da zadrži bh. reprezentativca u klubu.

Međutim, u uvodne četiri utakmice nove sezone Pjanić je bio među trojicom igrača koji uopšte nisu dobili šansu za igru, te je bh. fudbaler očito odlučio da je vrijeme za odlazak.

Španski mediji prije nekoliko dana su iznenadili sve objavom da će Pjanić najvjerovatnije karijeru nastaviti u Ujedinjenim Arapskim Emiratima što sigurno niko nije očekivao da će se desiti.

Pjanić je ovog ljeta imao ponudu i iz Katara, ali ju je odbio jer je poručio da mu je cilj ostanak u Barceloni.

No, kada je shvatio da neće imati priliku toliko da igra kao što je očekivao Pjanić je očito "prelomio" i u posljednji trenutak je odlučio da promijeni klub. Ipak, odlazak u Ujedinjene Arapske Emirate niko nije očekivao.

Oglasi

Očekuje se da će Pjanić već sutra potpisati za tamošnji Sharjah, a danas nije bio na treningu Barcelone jer je završavao transfer koji će biti uskoro ozvaničen.

Također, mnogi smatraju da je Barcelona već sada na neki način potvrdila Pjanićev odlazak. Naime, Xavi je objavio spisak igrača Barce za sutrašnji meč Lige prvaka protiv Viktorije Plzen, a na spisku nema Pjanića.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Umjesto Pjanića na spisku za sutrašnji meč našao se Arnau Tenas, a treba istaći da novi igrači Barcelone Hector Bellerin i Marcos Alonso također neće biti u konkurenciji za ovu utakmicu.

Meč između Barcelone i Viktorije Plzen igra se na stadionu Camp Nou sa početkom u 21 sat.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

axel42
Kae sada je sve jasno! Pojma vi nemate, vi evo 3 mjeseca pišete sada je sve jasno, konačna odluka itd...
1 0
prvenac
Očito da su igrač i njegov menadžer preglupi kad se dozvolili da mjesecima od njih prave majmune. Dobra lekcija za sve naše buduće velike igrače.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi