Pjanić pozirao pa se zamaskirao: Bešiktaš se kasno probudio i izgubio derbi

Galatasaray slavio

Pjanić pozirao pa se zamaskirao: Bešiktaš se kasno probudio i izgubio derbi

Admin Čaušević

Galatasary je u velikom istanbulskom derbiju pobijedio Bešiktaš sa 2:1.

Miralem Pjanić nije nastupio na ovom meču zbog povrede, ali je svejedno bio na Turk Telecom Areni.

Prije utakmice bh. veznjak se fotografisao na travnjaku, nakon čega se zaputio na tribine gdje je kamulfiran pratio susret.

Prvo poluvrijeme je u potpunosti pripalo domaćinu koji je uspio postići dva gola i već tada napraviti veliki put ka trijumfu.

Dvostruki strijelac je bio Akturkoglu koji je pogađao u 22. i 32. minuti. Posebno se je lijep bio njegov prvi gol kojeg možete pogledati ovdje.

Rezultatskih promjena nije bilo sve do samog finiša. U 85. minuti Yilmaz je uz pomoć domaćeg golmana Pene vratio goste u igru.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ostatak utakmice donio je pritisak gostiju koji nisu uspjeli pronaći put do mreže pa su se Lavovi na najbolji način revanširali Crnim orlovima za poraz u prvom dijelu sezone.

S ovim porazom Bešiktaš je ostao na 8. mjestu sa 45 bodova te je i dalje u borbi za plasman u Evropu, dok je Galatasaray koliko toliko popravio svoje mjesto te je sada 11 sa 38 bodova.

Top Komentari

Bhf111
Zalosno, zalosno, zalosnooo
3 0
Paradoks
Tuzla City zove Miralema. Miraleme, javi se...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi