U posljednji tren spriječena Pjanićeva veleizdaja!

Novi trener odigrao glavnu ulogu

U posljednji tren spriječena Pjanićeva veleizdaja!

H. Zilić

Neizvjesna je sudbina Miralema Pjanića.

Ovo ljeto će nam dati odgovor u kojem klubu naš reprezentativac nastavlja karijeru, a stigao je i prvi bolan "udarac".

Nakon što je Besiktas odlučio da ne otkupi Pjanićev ugovor naš fudbaler se vratio u Barcelonu koja ima namjeru da ga šalje na novu posudbu.

Međutim, novi pokušaj posudbe nije mogao biti boliniji.

Turski velikan Galatasaray dao je odbijenicu za Pjnaićev dolazak, tačnije najveću ulogu u svemu odigrao je trener tima iz Istanbula Okan Buruk.

Naime, Buruk je zahtjevao od Uprave kluba da ni pod koju cijenu ne dovode Pjanića i Ramseya koji su bili na radaru Galate.

Buruk je to objasnio riječima da u timu ne želi igrače preko 30 godina, nego samo mlade i perspektivne na kojim se može graditi igra Galatasaraya na duži period.

Možda je i ovakva odluka dobra za Pjanića jer bi ga sigurno dočekali borjni zvižduci i uvrede od strane navijača Besiktasa ako bi obukao dres jednog od najvećih rivala.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Naš reprezentativac sada mora čekati novi rasplet, a sve su manji izgledi da ga Xavi vidi u planovima Barcelone, tako da se nova posudba čini realnom.

Jedan od klubova koji je pratio Pjanića bio je i Napoli pa možda Mireta ponovo budemo gledali na Apeninima naredne sezone.

Top Komentari

antikomunist
Kakav podcjenjivacki komunisticki naslov!?Vas treba ZABRANITI!
9 3
Zulfikar
Tošku je potreban vezni, mislim da bi se mogao izboriti za prvi tim.
3 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi