Nekoliko sekundi strepnje, a onda trk Pjanića i novi gol za veliku radost na stadionu

Ponovo s bijele tačke

Nekoliko sekundi strepnje, a onda trk Pjanića i novi gol za veliku radost na stadionu

E. Škorić

Reprezentativac Bosne i Hercegovine postigao je danas novi gol u dresu Al Sharjaha.

U 16. kolu prvenstva Ujedinjenih Arapskih Emirata Al Sharjah je ugostio Ajman i na poluvremenu vodi sa 2:0.

U 29. minuti domaći tim je poveo golom Djaninyja na asistenciju Paca Alcacera, da bi osam minuta kasnije Pjanić sa bijele tačke povisio na 2:0 i to je trenutni rezultat na poluvremenu.

Al Sharjah bi u slučaju pobjede, a jako je blizu tome, privremeno zasjeo na vrh tabele ispred Al-Ahlija jer bi imao 34 boda. Rival iz Dubaija ima dva boda manje u ovom trenutku ako pogledamo tabelu uživo.

Pjanić je i prije desetak dana također pogodio s bijele tačke u pobjedi kod Al Nasra, a u prošlom kolu je bio asistent.

Oglasi

Ukupno ima četiri gola i tri asistencije u dresu Al Sharjaha, a njegova dobra forma svakako raduje i selektora Zmajeva Faruka Hadžibegića pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u martu.

Pjanić je za Sharjah potpisao prošlog ljeta. Prethodno je igrao u Bešiktašu kao posuđen igrač Barcelone. Prije Barce bio je član italijanskih timova Juventusa i Rome, a u Francuskoj je igrao za Lyon i Metz.

Imao je težak period iza sebe, lošu epizodu u Barceloni, a čini se da ponovo uživa igrajući nogomet. 

Ekipa Al Sharjaha je ostvarila pobjedu na domaćem terenu protiv Ajmana sa 4:0 i tako su nastavili borbu za prvo mjesto.

Po dva gola u dva poluvremena bila su dovoljna za pobjedu domaće ekipe na ovom susretu, a prvi gol viđen je u 28. minuti kada je strijelac bio Djaniny.

Drugi gol djelo je reprezentativca Bosne i Hercegovine, Miralema Pjanića. On je gol postigao sa bijele tačke u 38. minuti.

U drugom poluvremenu, gol za 3:0 postigao je Alcacer u 63. minuti utakmice, a konačan rezultat postavio je Saleh u 88. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi