Vatreni kontakt Ibrahimovića i Pjanića: "Da ti *ebem mater, ha?"

Nije moglo bez vulgarnih riječi

Vatreni kontakt Ibrahimovića i Pjanića: "Da ti *ebem mater, ha?"

A. Čaušević

Zlatan Ibrahimović i Miralem Pjanić spadaju u grupu najpoznatijih fudbalera koji su rođeni ili vode porijeklo sa prostora bivše Jugoslavije. Obojica su imala vrhunsku karijeru, a može se reći da im je jedina mana što nikada nisu osvojili Ligu prvaka. 

Kada je Pjanić(32) stizao na veliku scenu, osam godina stariji Ibrahimović je bio već igrač vrhunske klase i imao je reputaciju jednog od najboljih napadača na svijetu.

Bh. reprezentativac je svoj prvi značajniji transfer ostvario u Romu gdje će uz nekoliko odličnih sezona također postati elitni veznjak i s pravom će biti u grupi najboljih veznjaka svijeta.

Zlatana je uvijek krasila kontrovera, nikada nije vrebao da ponizi ili pokaže svoju nadmoćnost nad protivnikom. Svojevremeno je to iskusio i Pjanić.

U sezoni 2011. 2012. Pjanić je igrao za Romu, dok je Ibrahimović bio član Milana. Njih dvojica su imali pakleni kontakt na Olimpicu tokom utakmice Serije A.

Oglasi

Naime, nakon što je Pjanić faulirao Ibrahimovića sa leđa, Šveđanin bh. korijena je našem veznjaku uputio nekoliko sočnih psovki.

"Da ti *ebem mater, ha?", moglo se pročitati sa Zlatanovih usana kako psuje na bosanskom jeziku. Sasvim je jasno da su psovke bile upućene Pjaniću.

Ibrahimović je bio taj koji je sve zakuhao pošto je ranije tokom utakmice prilikom jednog duela udario po nozi Pjanića.

Inače, Milan je bio taj koji je dobio utakmicu rezultatom 3:2. Ibra je zabio dva gola, dok je Pjanić požutio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U nastavku karijere imali su Pjanić i Ibrahimović nekoliko duela i to dok je bh. reprezentativac nosio dres Juventusa.

Prije skoro dvije godine su se sreli na Ibizi prilikom ljetovanja i sasvim je jasno da između njih dvojice nema zlih jezika.

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Sto Ibra skolova KALESIJSKOG SELJACICA..haahah tako je Ibrakadabra.
0 9
Filangi
Kako je žalosno na šta je ovaj portal spao. ?
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi