A Toni Kroos? Miralem Pjanić izabrao dvojicu najboljih veznjaka svijeta i iznenadio "drugim pickom"

Bivši bh. reprezentativac zaboravio na igrače Reala

A Toni Kroos? Miralem Pjanić izabrao dvojicu najboljih veznjaka svijeta i iznenadio "drugim pickom"

Admin Čaušević

Od prije nekoliko dana bivši bh. reprezentativac Miralem Pjanić je gostujući u emisiji platforme DAZN birao najbolje veznjake svijeta i može se reći iznenadio.

Dok je bio na vrhuncu karijere Pjanić je bio jedan od najboljih veznjaka svijeta, trenutno sa svoje 34 godine nastupa za ekipu Sharjaha.

Gostujući u studiu DAZN-a, nekadašnja "desetka" Zmajeva je kazala kako su trenutno Rodri iz Manchester Cityja i Hakan Calhanoglu najbolji veznjaci svijeta.

"Srce igre najboljih svjetskih timova je vezni red. To je najvažniji dio svake formacije, a sve velike ekipu imaju veznog igrača koji rukovodi igrom."

"Sjetite se samo Manchester Cityja s Rodrijem, koji je izuzetan. To je uloga koja zahtijeva puno odgovornosti, ali te tjera da rasteš, kao što sam ja činio u Juventusu."

Na kraju, na otvoreno pitanje ko je najboljih veznjak na svijetu, Pjanić je odgovorio:

Oglasi

"Trenutno Rodri i Calhanoglu. Tu su još mnogi poput Vitinhe u PSG-u, ali danas su ova dvojica superiorni."

I dok je Rodrijev izbor zanimljiv, odabir Calhanoglua je iznenađenje pošto Serije A definitivno zaostaje kvalitetom za Premiershipom ili La Ligom, dok se i Inter nije proslavio u Ligi prvaka.

Zanimljivo da je Pjanić zaboravio na Tonija Kroosa koji ove sezone zaista briljira u dresu Real Madrida. S Kraljevima je došao do La Lige i na putu je do finala Lige prvaka.

Inače, od Pjanićevog odlaska Juventus je u potrazi za kreatorom igre iz dubine. Izbor je trenutno Manuel Pellegrini, a slavni Bosanac je imao poruku za Italijana.

"Locatelli može uraditi nešto više, igrati za Juventus je nešto drugo. Težina je mnogo veća nego u Sassoulu, mora preuzeti odgovornost i na tome mora raditi", poručio je Pjanić.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vence
Valjda Manuel Locatelli...Pelegrini je u Romi
0 0
Interista
Mamu ti novinarsku, Serie A je bolja od La Lige majmune glupi, tamo imaju samo 2 tima koja se bore za titulu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije