Miralem Pjanić je trenutno rekorder Serije A!

Donio trijumf Juventusu

Miralem Pjanić je trenutno rekorder Serije A!

Admin Čaušević

Prvim ovosezonskim golom Miralem Pjanić je donio Juventusu novi trijumf u Seriji A. 

Bianconeri su gostovali Bresciji, a do pobjede su stigli poslije preokreta. Pjanić je zabio gol za konačnih 1:2 sredinom drugog poluvremena.

Odlični veznjak je zabio lijep gol sa oko 20-ak metara poslije veoma preciznog i snažnog šuta i tako stigao do svog prvijenca u ovoj takmičarskoj godini. 

Pjaniću je to bio deseti pogodak postignut van kaznenog prostora od posljednjih 11 s kojim je postao trenutni rekorder Serije A.

Naime, od sezone 2016/2017 niko od veznih fudbalera u najjačem rangu italijanskog fudbala nije postigao više golova van kaznenog prostora od Pjanić.

Osim toga Pjanić je postavio rekord i kada je u pitanju ova sezona. On je sinoć imao 108 uspješnih dodavanja što do sada nije uspjelo niti jednom veznjaku u Seriji A.

Pjanić: Radimo na tome da budemo najbolji tim u Evropi

"Šteta što smo tako rano primili gol, ali pokušali smo da igramo svoju igru. Mislim da smo na kraju zaslužili pobjedu jer smo zadržali veći posjed. Mogli smo i apsolutno trebali zabiti više golova, jer je bilo otvoreno do kraja", kazao je Pjanić nakon utakmice, pa je dodao:

"Imali smo dobar protok lopte, ali moramo biti još oštriji u napadu, jer to nije lako kad je utakmica uvijek otvorena. Dobro smo radili, vidi se napredak".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Maurizio Sarri još uvijek traži idealnu formaciju za Juventus. S 4-3-3 prelazio je na 4-3-1-2.

„Potrebno je strpljenje, smirenost i naporan rad. Svake godine postoje kritike za ovaj tim, to je prirodno. Cilj nam je osvojiti sve i raditi na tome da budemo jedan od najboljih timova u Evropi, ali ovo je tek početak i na dobrom smo putu", dodaje Pjanić.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi