Pao dogovor, Pjanić naredne sedmice potpisuje

Povratak u Torino

Pao dogovor, Pjanić naredne sedmice potpisuje

E. Škorić

Bosanskohercegovački reprezentativac Miralem Pjanić na pragu je potpisa za Juventus.

Mundo Deportivo objavio je nove detalje. Naime, Pjanić će se sljedeće sedmice vratiti u Torino i ostalo je još samo da se Barcelona i Juventus dogovore hoće li biti jednogodišnja ili dvogodišnja posudba.

Juve je spreman da preuzme kompletnu Pjanićevu platu, a bh. nogometaš je spreman da pristane na manje novca nego što je zarađivao u Barceloni.

To bi značilo da će u Italiji zarađivati oko šest miliona eura, a osim njega Juve pokušava u vezni red da dovede i reprezentativca Italije Manuela Locatellija iz Sassuola.

Sve bi trebalo da se kompletira već sutra, kada će upravo ova dva tima odigrati prijateljski meč u sklopu Joan Gamper trofeja. U narednim danima očekujemo zvaničnu potvrdu Pjanićevog povratka u Italiju.

31-godišnji veznjak je u prvoj i čini se jedinoj sezoni u Barceloni upisao 30 nastupa, no nije bio u prvim planovima trenera Ronalda Koemana.

Zbog Juventusa Pjanić odbija sve ostale ponude. Sport Italia navodi kako su na njegovu adresu stigle još dvije ponude neimenovanih klubova u protekla tri dana, ali da je bh. veznjak rekao 'ne' i odbio ih je bez previše razmišljanja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pjanić je podsjetimo prije Barcelone četiri godine nosio dres Juventusa, a ranije je igrao za Romu, Lyon i Metz.

Bh. veznjak je od 2016. do 2020. godine igrao za Staru dame. Nastupio je u 178 utakmica, zabio je 22 gola i osvojio je četiri titule prvaka.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Neddim1
@pjanke.sa cestitam i nek je hairli
5 1
miki30
Barcelona na aparatima!
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi