Pjanić korak do drugog trofeja u UAE: Al Sharjah se plasirao u finale kupa!
Miralem Pjanić i njegov Al-Sharjah plasirali su se u finale kupa Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ajman izbačen teškom mukom

Pjanić korak do drugog trofeja u UAE: Al Sharjah se plasirao u finale kupa!

E. Ganibegović

Miralem Pjanić iznenadio je sve odlaskom iz Barcelone u Ujedinjene Arapske Emirate 2022. godine. Potpisao je za Al Sharjah, a sada je s ovim klubom na korak do osvajanja drugog trofeja.

Bh. veznjak Miralem Pjanić osvojio je Superkup Ujedinjenih Arapskih Emirata ove sezone s Al Sharjahom, a još jednu utakmicu trebaju pobijediti kako bi osvojio i drugi.

U pitanju je kup ove male azijske zemlje u čije se finale Al Sharjah večeras plasirao nakon produžetaka u revanš utakmici polufinala protiv Ajmana.

Prva utakmica odigrana je petog aprila na Sharjah stadionu i domaći tim je slavio s 2:1 pogocima Alcacera i Camare, dok je Ben Larbi bio strijelac za goste, dok je danas nakon 120 minuta igre bilo 1:1 i s ukupnih 3:2 Pjanićev tim je prošao dalje. 

Ajman je danas došao prvi do prednosti. Igrala se 45. minuta kada je pogodio Azarou. Kako više ne važi pravilo gola u gostima, utakmica je rezultatom 1:0 otišla u produžetke.

Tamo se bolje snašao gostujući tim. Poništen im je pogodak u 103. minuti, ali već u 107. rezervista Djanimy postiže gol vrijedan finala takmičenja.

Oglasi

Miralem Pjanić je na ovoj utakmici igrao do 76. minute kada ga je zamijenio Bawazir, a dobio je žuti karton na otvaranju drugog dijela, tačnije u 51. minuti. 

U finalu će se Al Sharjah sastati protiv Al-Aina koji je s ukupnih 1:0 u polufinalu izbacio ekipu Al Wasla.

Nervoza je učinila svoje na kraju utakmice, pa je u redovima domaćina u 118. minuti isključenje zaradio Saleh koji je u samo tri minute dobio dva žuta kartona.

UAE President's Cup, polufinale, revanš utakmica:

Ajman - Al Sharjah 1:1 (Azarou 45', Djaniny 107')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi