Šta se dešava sa Miralemom Pjanićem? Bivši klub mu spremio neočekivan udarac

Govori se o povratku u Evropu, ali...

Šta se dešava sa Miralemom Pjanićem? Bivši klub mu spremio neočekivan udarac

H. Zilić

Vodeći francuski mediji objavili su krajem prošle sedmice vijest da bi se Miralem Pjanić mogao vratiti u redove Metza, kluba gdje je i počela njegova profesionalna karijera.

U Metzu žele Pjanića, ali nova pisanja francuskih medija govore da se cijela priča odužila što ne odgovara čelnicima Metza.

Ovaj francuski klub je tako bacio novu udicu, a navodno su već razogvarali sa agentima Otara Kiteishvilija fudbalera austrijskog Sturma.

Riječ je od 27-godišnje gruzijskom veznjaku koji igra sjajno u Sturmu i za kojeg je Metz spreman platiti oko pet miliona eura već ove zime iako je od ljeta Gruzijac slobodan fudbaler.

Ako je vjerovati špekulacijama u francuskm medijima, Gruzijac je prvi kandidat i ima prednost ispred Pjanića.

Oglasi

I ugledni L'Equipe je večeras objavio da je Metz vjerovatno našao novog veznjaka u vizu 27-godišnjeg reprezentativca Gruzije.

Pjanić je blizu povratka u Evropu

Svakako da je ovo udarac za Pjanića od bivšeg kluba jer su svi našeg reprezentativca vidjeli kao novog člana metza i da će svoj evropski put ponovo imati u klubu gdje je i sve počelo prije 16 godina.

Međutim, sada će naš reprezentativac u potragu za novim klubom, a ne krije želju da se ponovo vrati u Evropu.

Sa Sharjahom iz UAE Pjanić ima ugovor do ljeta ove godine, a sa svoje 33 godine vjerovatno će loviti i zadnji voz za povratak u Evropu.

Oglasi

Teško je očekivati da će Metz dovesti dva veznjaka, ali vidjet ćemo šta će biti u narednim danima.

Govorilo se i o interesu klubova iz Serie A za Pjanića, ali to je sve ostalo na špekulacijama, tako da će ovo sigurno biti zanimljiva godina za našeg veznjaka po pitanju kluba.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Pjanić je prošao akademiju Metza, igrao za prvi tima, a nakon toga igrao je za Lyon, Romu, Juventus, Barcelonu i Bešiktaš.

Kada je riječ o Metzu oni su trenutno na 15. mjestu na tabeli sa 16 osvojenih bodova.

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
ovi jos ganja loptu
0 1
Hadis1981
Strasno svega mi. Jel moguce da ljudi bas pisu ovakve nebuloze?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi