Miralem Pjanić neće igrati samo za vikend protiv SPAL-a

Brzo se vraća na teren

Miralem Pjanić neće igrati samo za vikend protiv SPAL-a

Endin Čaušević

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić povrijedio se prošlog vikenda na utakmici Juventusa i Brescije.

Pjanić je ovaj meč počeo na klupi, a šansu je dobio u drugom poluvremenu. No, bh. veznjak je na terenu proveo samo sedam minuta i zatražio je izmjenu zbog povrede što je mnoge zabrinulo.

Bh. reprezentativac jučer je odradio detaljne preglede i ustanovljeno je da je došlo do istegnuća mišića, ali na svu sreću ne radi se o nekoj ozbiljnijoj povredi.

Italijanski mediji jutros pišu da će Pjanić van terena biti oko sedam dana, te da će propustiti samo gostovanje SPAL-u koje Juventus očekuje ovog vikenda u okviru 25. kola italijanske Serije A.

No, Pjanić bi već trebao da se vrati treninzima početkom naredne sedmice i gotovo sigurno će biti u konkurenciji za meč osmine Lige prvaka između Lyona i Juventusa koji se igra naredne srijede.

Potražite više informacija na temu Serie A:

La Gazzetta dello Sport piše da bi Maurizio Sarri mogao odmoriti Pjanića u ovoj utakmici, ali to će se znati dan prije utakmice. Ipak, ono što je nama najvažnije jeste da će Pjanić u punom pogonu dočekati utakmicu baraža za Evropsko prvenstvo protiv Sjeverne Irske.

Podsjećamo, Zmajevi će na Bilinom polju 26. marta ugostiti Sjevernu Irsku u polufinalu baraža za EP, a meč se igra sa početkom u 20:45 sati.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Barbarez9
Moj Dajdza je njemu dao ime : Dodajmidatidodam...????
0 0
Barbarez9
Moj
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi