Pjanić slavi prvi trofej u Emiratima: Utakmicu je riješio spektakularan slobodnjak!

Al Sharjahu trofej nakon 19 godina

Pjanić slavi prvi trofej u Emiratima: Utakmicu je riješio spektakularan slobodnjak!

M. Šljivak

Ekipa Al Sharjaha osvajač je Predsjedničkog kupa Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Tim za kojeg nastupa Miralem Pjanić je u večerašnjem finalu savladao ekipu Al Wahda s 1:0 i osvojio je trofej.

Trenutak odluke u ovom meču desio se u 52. minuti meča. Paco Alcacer je izveo fenomenalan slobodan udarac i pogodio je za prednost Sharjaha od 1:0.

Paco vjerovatno ne bi ni izveo ovaj slobodan udarac da je na terenu bio Miralem Pjanić. Bh. veznjak je međutim napustio igru na poluvremenu.

Pjanić je prije nekoliko dana doživio neugodno povredu mišića. Uspio se oporaviti i odigrati prvo poluvrijeme ovog meča.

Oglasi

Dalje nije mogao. Ipak, i bez njega je Al Sharjah uspio slaviti s 1:0 uz zaista fenomenalan pogodak španskog napadača.

Očekivano, nakon utakmice nastalo je veliko slavlje. Ovo je prvi 'Predsjednički kup' još od 2003. godine i ukupno deveti trofej u takmičenju.

"Veoma važan trofej za nas. Klub godinama nije osvojio ovaj trofej. Bitan trofej za nas i navijače.Nadam se da ćemo sve ovo proslaviti s našim navijačima", rekao je Pjanić nakon meča.

Sharjah je šest puta bio i prvak Ujedinjenih Arapskih Emirata. Zadnja titula osvojena je 2019. godine. Ovu sezonu dobro su ušli u prvenstvo. Trenutno su drugi na tabeli s 13 osvojenih bodova iz šest kola.

Miralem Pjanić je ove sezone nastupio u šest utakmica za Sharjah. Postigao je dva pogotka i upisao je jednu asistenciju.

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Da je Pjanic izveo taj SLOBODNJAK, vjerovatno bi njegov tim IZGUBIO..cekamo INSTAGRAM, rezime PRVOG TROFEJA sa ALASELAMET TIMOM, za koji navija od MALIH NOGU..
1 4
Galacticosi
Svaka čast za gool
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi