Miralem Pjanić mijenja klub - Odlazi u ligu koja je kao raj za fudbalere?

Žele ga u Saudijskoj Arabiji

Miralem Pjanić mijenja klub - Odlazi u ligu koja je kao raj za fudbalere?

Eldar Ganibegović, foto: T. Hebib

Miralem Pjanić bi ovog ljeta mogao promijeniti klub. Postoji dosta interesa za bh. veznjaka.

Prelazak u Barcelonu bio je početak pada karijere Miralema Pjanića, koji je nakon jedne posudbe u Bešiktaš otišao put Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Tamo je igrao za Al Sharjah, a sada bi mogao napustiti taj klub. Inostrani mediji prenose da za njega postoji dosta interesa.

Naime, Mali princ bi mogao otići u ligu koja je kao raj posljednjih godina za fudbalere, Saudi Pro ligu.

Njemu sa Sharjahom ističe ugovor na kraju mjeseca juna, a kao slobodan igrač mogao bi otići u redove Al-Raeda koji je prošle sezone bio 12. u ligi.

Osim pomenutog kluba, za Pjanića su interes pokazali određeni klubovi iz Dubaija i Abu Dhabija.

Oglasi

Ako stigne u Saudijsku Arabiju, postao bi treći bh. fudbaler u toj ligi gdje već igraju Ibrahim Šehić i Gojko Cimirot.

Ostaje da vidimo šta će biti od svega i da li će Miralem Pjanić nakon igranja u UAE okušati svoje sposbnosti u dosta jačoj ligi Saudijske Arabije.

Podsjetimo, Miralem Pjanić se početkom mjeseca maja oprostio od igranja za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine je nastupio na 115 utakmica i postigao ukupno 17 golova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi