Barcelonu Miralem Pjanić svaki dan košta 50.000 eura
Foto - Instagram

Žele da ga se riješe

Barcelonu Miralem Pjanić svaki dan košta 50.000 eura

M. Šljivak

Ekipa Barcelone silno želi da se riješi reprezentativca Bosne i Hercegovine Miralema Pjanića.

Katalonski mediji svakodnevno pišu da bi iskusni vezni fudbaler karijeru mogao nastaviti u redovima torinskog Juventusa, odakle je prošlog ljeta i stigao u Barcelonu.

Međutim, Juventus za sada ne žuri sa angažovanjem Pjanića. Njima je glavna meta Manuel Locatelli i pregovori se trenutno vrše samo sa ovim igračem.

Dok bh. veznjak čeka šta će se desiti sa ponudom Juventusa, gdje silno želi da se vrati, Barceloni njegov ostanak donosi ozbiljne troškove na dnevnom nivou.

Kako navodi španski list AS, Barcelonu Miralem Pjanić dnevno košta 50.000 eura bruto, što je suvišan trošak za igrača koji nije u planovima Ronalda Koemana za novu sezonu.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CRCF4rdJLG6/[/instagram]

Oglasi

Spreman je katalonski tim da besplatno pusti Pjanića u Juventus. Njegova plata od preko osam miliona eura neto godišnje je ogroman problem za klub koji je u ogromnim dugovanjima.

Veliki dio prvotimaca pristao je da smanji plate za novu sezonu, neki će završiti na transfer listi, gdje su pored Pjanića još imena poput Philippea Coutinha i Samuela Umtitija.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CPNbeAXpn3E/[/instagram]

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pjanić je spreman pristati na smanjenje plate samo da bi se vratio u Juventus i vidjet ćemo u narednim danima hoće li do transfera eventualno i doći.

Pored Stare dame interes za 31-godišnjeg bh. fudbalera pokazuje još i aktuelni italijanski prvak Inter.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE