Mirko Hrgović ispred kafića povrijedio sugrađanina, sada saznao kaznu suda

Davno se to desilo, pokušao je sve 'riješiti' ranije

Mirko Hrgović ispred kafića povrijedio sugrađanina, sada saznao kaznu suda

Samir Mlaćo
Bivši reprezentativac naše zemlje Mirko Hrgović nepravomoćno je osuđen zbog incidenta koji je napravio ispred jednog ugostiteljskog objekta.

Hrgović je trenutno trener u stručnom štabu HNK Šibenik, a osuđen je zbog nanošenje teške povrede sugrađaninu Anti Poljaku još 2014. godine. Hrgović je u Sinju pred jednim ugostiteljskim objektom udario istoimenog u glavu  čašom i nanio mu težu povredu.

"Okrivljenik je kritične zgode udario oštećenog u glavu oštricom razbijene staklene čaše, a koje ponašanje manifestira izravnu volju i htijenje da se napadnuta osoba teško tjelesno ozlijedi.

Puknuta čaša u svakom slučaju predstavlja izuzetno opasno i pogibeljno sredstvo kojim se atakira prema vitalnom dijelu tijela (glava) uslijed čega je neprihvatljiv navod obrane da okrivljeni nije htio teško tjelesno ozlijediti.

Namjeru o teškom tjelesnom ozljeđivanju oštećenog potvrđuje i što sa fizičkim napadom na oštećenog nije prestao ni nakon što mu je zadao udarac u kojem je nastala ozljeda”, uz ostalo je, u svojoj presudi, obrazložila sutkinja Mila Kragić, a prenio je šibenski.hr.

Hrgović je dobio uvjetnu kaznu od osam mjeseci.

Oglasi

Kako prenose mediji u komšiluku, Hrgović je pokušao kontaktirati Poljaka nakon incidenta kako bi sve izgladili, on isti je tražio pet do deset hiljada eura kako ga ne bi prijavio. Hrgović je od toga odustao.

Hrgović je rođen u Sinju, a nastupao je između ostalih za Hajduk i Dinamo. Dobio je i trofej Hajdučko srce te su ga navijače Hajduka mnogo cijenili. Kasnije je potpisao za Dinamo, te se našao na meti navijača.

Dobijao je čak i prijetnje smrću. U BiH je nastupao za Posušje i Široki Brijeg, a okušao se i u Japanu, Njemačkoj, Grčkoj....

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Za reprezentaciju BiH upisao je 29 nastupa uz tri pogotka.

Presudu nije komentarisao, ali sigurno ga neće mnogo ni 'pogoditi'. Sada ne smije praviti nova krivična djela i na ovu mrlju u svom životu može brzo i zaboraviti.

Top Komentari

Mowzilla
Koga briga ovaj nezahvalni ujkan...
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi