Mirković donio titulu u Goražde

Druga liga Centar, 29. kolo

Mirković donio titulu u Goražde

Midhat Šljivak

Fudbaleri Goražda savladali su u 29. kolu Druge lige Centar u Maglaju ekipu Natrona sa 0:1, te su osvojili naslov najbolje ekipe za ovu sezonu.

Goražde je do trijumfa u ovom meču stiglo zahvaljujući golu na samom otvaranju meča. Igrala se deveta minuta kada je mrežu Natrona pogodio Igor Mirković za prednost od 0:1, a ovaj gol se na kraju ispostavio i kao jedini na utakmici.

Tako je kolo prije kraja Goražde osiguralo naslov prvaka, te će igrati u doigravanju za plasman u Prvu ligu Federacije.

Pretposljednje kolo Druge lige Centar donijelo je veliki broj golova, pa su tako mečevi u Zavidovićima i Žepču donijeli devet, odnosno osam pogodaka.

Druga liga Centar, 29. kolo:

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Azot - Borac 1:2
Radnik - Bosna Union 4:2
Natron - Goražde 0:1
Žepče - Moševac 5:3
Jedinstvo - Usora 1:2
Famos - Rudar 2:2
Krivaja - Ilijaš 4:5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi