Legendarni Ćiro u teškom stanju: Pristajem da umrem u Travniku i da me tamo zakopaju

Trener svih trenera svjestan situacije u kojoj se nalazi

Legendarni Ćiro u teškom stanju: Pristajem da umrem u Travniku i da me tamo zakopaju

S. Mlaćo
Legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević u teškom je zdravstvenom stanju.

Ćiro se ipak neće predati, svjestan je da je život borba od prvog do zadnjeg dana.

Uskoro će početi snimanje dokumentarca o njegovom djetinjstvu u rodnom Travniku.

Ćiro ističe da pristaje na rizik da umre u vezirskom gradu.

Miroslav Ciro Blaževic gost predavac na Edukacijskom fakultetu –  Edukacijski fakultet, Univerzitet u Travniku

“Pristajem na rizik da umrem u Travniku i da me se tamo zakopa. Iako bih radije da me se zakopa u Zagrebu, ipak sve najvažnije dugujem Zagrebu“, kazao je za Jutarnji listi nekadašnji selektor naše reprezentacije.

Oglasi

Iz Travnika je sve počelo. Priznaje da je prve životne lekcije i naučio u ovom bh. gradu.

“Da nisam prošao sve te tegobe u djetinjstvu, ne vjerujem da bih mogao odoljeti svim iskušenjima koja sam imao poslije. Tako da Travnik ostaje temelj na kojem sam stvorio jednu trampolinu da bih mogao malo skočiti i odskočiti dalje. Cijeli život je borba i mene to nije mimoišlo, ali sreća je da sam u toj borbi imao i stanovite rezultate“, dodao je Ćiro.

O svome zdravstvenom stanju detaljno je govorio prije par mjeseci.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

 "Nalazi su opet loši. Liječnici su ubili metastaze na tri mjesta, ali u međuvremenu je rak otišao na kosti, proširio se na rebra i zdjelicu. Kada mi je liječnica prvi put kazala da nije dobro, PSA vrijednost je pokazivala četiri. Sljedeći put se već popela na devet, i to je bilo alarmantno, a na posljednjem pregledu vrijednosti su stigle do 20", rekao je legendarni trener za Jutarnji.

Legendarni Ćiro je vodio reprezentaciju Bosne i Hercegovine od ljeta 2008. godine i na klupi se zadržao sve do kraja 2009. godine. Bio je prvi selektor koji je uspio da izbori baraž i mnogi smatraju da je on bio jedan od kreatora naše sjajne generacije koja je pet godina kasnije igrala na Mundijalu u Brazilu.

Promo

Top Komentari

jassony
E melek smrti ce te bas pitat gdue i kad ti zelis da umres, e moj cirkusantu
1 7
Koba84
Ovaj covjek je nasu repku preporodio bili smo trepet i strah za mnoge repke a sada su nas unistili. Cica hvala za mnoge radosti a da ti Allah olaksa
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi