Klose prinuđen da prekine trenersku karijeru: Dijagnoza je bila šok, ne smijem ništa raditi
Foto - EPA

Pronađena mu tromboza u nozi

Klose prinuđen da prekine trenersku karijeru: Dijagnoza je bila šok, ne smijem ništa raditi

Midhat Šljivak

Legendarni njemački napadač Miroslav Klose prinuđen je trenersku karijeru staviti u drugi plan na određeno vrijeme.

Klose, koji je radio kao pomoćnik Hansiju Flicku u Bayernu, dobio je trombozu u nozi i ljekari su mu preporučili potpuno mirovanje.

"Dijagnoza je bila pravi šok za mene", rekao je Klose i opisao je da je sve počelo velikim bolovima u nozi:

"Imam dvostruku trombozu u nozi. Odmah su mi propisani lijekovi i moram nositi posebne čarape. Ljekari su bili jasni da se ne smijem šaliti i preporučili su mi totalni odmor. Ne mogu džogirati, ne mogu plivati i iznad svega ne mogu igrati fudbal", rekao je Klose.

Miro je bio jedan od kandidata za poziciju pomoćnika Flicku i u reprezentaciji Njemačke.

"Bilo bi pogrešno da nastavim karijeru u ovakvim uslovima, bez obzira što bih imao mogućnost da ponovo sarađujem sa Hansijem Flickom", rekao je Klose i nada se da će nastaviti trenersku karijeru nakon što se riješi problema.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Klose je najbolji strijelac reprezentacije Njemačke svih vremena sa 71 postignutim golom u 137 nastupa, a osvajač je Svjetskog prvenstva 2014. godine.

Trenersku karijeru je počeo kao pomoćnik Joachimu Lowu na klupi Elfa, a od 2018. godine je bio uposlenik minhenskog Bayerna.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Saimai1316
Phickica raskeljita,kako mi te zao,ja dobio tromb u nozi i istina jr da su bolovi nepodnosljivi,imao 27 godina kad se to desilo,terapija dvije sedmice i mars na poso,a ovome svijet na glavu pao
1 6
criticos
Ceste nuspojave od vakcina. Mnogi ce kuburiti s tim kroz zivot, nakon vakcinacije od covida, pogotovo jer vakcina nije dovoljno istrazena i u testnoj je fazi.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi