Ipak je do novca: Alaba je od Reala dobio mnogo više novca nego što mu je nudio Bayern
Foto - EPA

Potpisao petogodišnji ugovor sa Kraljevima

Ipak je do novca: Alaba je od Reala dobio mnogo više novca nego što mu je nudio Bayern

M. Šljivak

David Alaba novi je igrač Real Madrida.

Ovaj 28-godišnji Austrijanac nakon 13 godina je napustio redove Bayerna i potpisao je ugovor sa kraljevskim klubom.

Bayern je dugo pokušavao da dogovori novi ugovor sa Alabom. Uzaludni su bili pokušaji, a Alaba i njegov menadžer Pini Zahavi nisu pristajali na ponude koje su stizale.

Njemački mediji su tvrdili da je Alaba od Bayerna tražio i do 25 miliona eura bez poreza. Ova informacija nije potvrđena, a ponuda bavarskog velikana bila je mnogo manja nego što je Austrijanac to očekivao.

Sada se pojavila informacija da je Bayern svom bivšem igraču nudio neto platu od osam miliona eura po sezoni. Alaba nije pristao na ovu ponudu i prihvatio  je ugovor kojeg mu je ponudio Real.

Kraljevi su sa druge strane za ovog fudbalera spremili godišnju platu od 12 miliona eura i Alaba je na kraju odabrao veću ponudu i potpisao je petogodišnji ugovor sa Realom.

Zbog madridskog tima odbio je još nekoliko drugih timova među kojima su Chelsea, Barcelona i PSG.

Navodno, Austrijanac je imao i zahtjev po kojem je želio mnogo više igrati u sredini terena nego na štoperskoj poziciji. To mu na kraju u Minhenu nisu mogli garantovati i on je na kraju prelomio i otišao je iz kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Alaba je u protekloj deceniji osvojio apsolutno sve sa ekipom Bayerna i postao je prava ikona kluba.

Austrijanac je odigrao ukupno 431 utakmicu za bavarskog giganta i postigao je 33 gola.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mosaljozemosaplavo
umjesto da je ostao u bayernu jos par godina i da postane legenda kluba on razmislja o parama kojih ima ionako previse, sad satro nesto place
8 9
Barca.forever
Jest jest samo koliko ja znam Alba igra u Barceloni :)
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi