Miroslav Stevanović na fantastičan način završio sezonu

Miroslav Stevanović na fantastičan način završio sezonu

M. Šljivak

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Miroslav Stevanović je na fantastičan način završio sezonu u švicarskoj Challenge ligi.

Njegov Servette je već ranije osigurao povratak u elitu, a u posljednjem 36. kolu prvenstva protiv Kriensa sve je bilo spremno za slavlje i na kraju je tim iz Ženeve slavio sa 4:1.

Upravo je Stevanović taj koji je 'načeo' Kriens. Pogodio je za 1:0 u šestoj minuti meča, ali su se gosti vratili u 18. minuti i preko Seferagića su došli do izjendačenja (1:1).

Međutim, ostatak meča je potpuno pripao Servetteu. Do kraja prvog poluvremena su zabili još dva gola, a pogađali su Wuthrich i Alphonse za prednost od 3:1.

Tačku na ovaj meč domaći su stavili u 75. minuti. Ruan Da Silva je pogodio za konačnih 4:1 i sjajan kraj sezone za Servette.

Upravo je bh. fudbaler jedan od najzaslužnijih za odlične igre ovog tima, jer je bio zaista fantastičan.

Ove sezone je nastupio u 34 utakmica i ostvario je učinak od 11 golova i 14 asistencija.

Challenge liga, 36. kolo:

Servette - Kriens 4:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi