Nevjerovatan meč u Ženevi, sjajni Stevanović dvostruki strijelac

Viđeno čak osam golova

Nevjerovatan meč u Ženevi, sjajni Stevanović dvostruki strijelac

A. Čaušević

U 34. kolu švicarske Challenge lige Servette je na domaćem terenu s 5:3 pobijedio Rapperswill. Miroslav Stevanović je opet pružio sjajnu partiju uz dva postignuta gola.

Servette koji je već ranije osigurao promociju u najviši rang je do vodećeg gola stigao u finišu prvog dijela. Strijelac gola glavom u 42. minuti bio je Stevanović.

Bivši reprezentativac BiH je udvostručio prednost domaćih na startu drugog dijela. Svoj deseti ovosezonski gol zabio je u 47. minuti.

Tri minute kasnije riješene su sve dileme oko pobjednika, treći gol za Servette zabio je Cespedes u 50. minuti utakmice.

Festival golova u mreži gostiju nastavljen je u 54. minuti. Treći gol u sedam minuta za domaće zabio je Rouiller. Golijada je nastavljena u 57. minuti kada ja na 4:1 smanjio Turkes.

Do kraja meča po jedan gol na obje strane. U 70. minuti Da Silva Chagas je zabio za 5:1, da bi u 78. minuti svojim drugim golom na meču Turkes smanjio na 5:2. 

Konačan rezultat nevjerovatnog meča, posebice u drugom poluvremenu u 88. minuti postavio je Teixeira. 

Inače, osim deset golova Stevanović dva kola prije kraja na svom kontu ima 14 asistencija te je prvi kandidat da ponese laskavu nagradu najboljeg igrača sezone.

Promo

Top Komentari

Kiss
Drago mi je da je Stevanovića opet krenulo,ja sam za da se vrati u reprezentaciju treba nam ovakav igrač,već kad je opet u formi
0 2
Naser
vraca se u repku aBd
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi