Rijeka potvrdila da je Radeljić dobio Barbarezov poziv, porukom su oduševili javnost
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Poželjeli sreću bh. defanzivcu

Rijeka potvrdila da je Radeljić dobio Barbarezov poziv, porukom su oduševili javnost

Endin Čaušević

Sergej Barbarez objavio je jučer spisak reprezentacije Bosne i Hercegovine za prijateljske utakmice protiv Engleske i Italije, a poziv je, između ostalih, dobio i Stjepan Radeljić što je njegov klub Rijeka danas potvrdila na zvaničnoj stranici.

Barbarez je nedavno izabran za selektora bh. reprezentacije i na klupi našeg tima debitovat će početkom narednog mjeseca kada nas čekaju prijateljski susreti protiv jednih od najjačih timova u Evropi.

Prvo će BiH igrati 3. juna na St. James Parku u Newcastleu protiv Engleske, dok šest dana kasnije u Empoliju gostujemo selekciji Italije.

Barbarez je jučer objavio svoj prvi spisak otkako je izabran za selektora i napravio je dosta promjena. Naravno, neki igrači su povrijeđeni i neki su se oprostili od nacionalnog tima zbog čega je Barbarez odlučio da proba neke nove snage.

Na spisku za mečeve protiv Engleske i Italije, između ostalih, našao se i defanzivac Rijeke, Stjepan Radeljić, koji je standardan u ekipi s Rujevice u drugom dijelu sezone i njegove partije nisu prošle nezapaženo.

Radeljić je već ranije potvrdio da će se odazvati pozivu Barbareza, a da je isti stigao na adresu kluba s Rujevice danas je potvrdila i Rijeka koja je čestitala svom defanzivcu poziv u reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Oglasi

"Stjepan Radeljić dobio je poziv izbornika BiH reprezentacije Sergeja Barbareza za pripremne utakmice koje će njegovi izabranici odigrati protiv Engleske i Italije. Čestitke", poručili su iz Rijeke.

I pojedini navijači Rijeke oglasili su se u komentarima na Instagramu i Facebooku i čestitali Radeljiću poziv u nacionalni tim BiH, te poručili da je on svojim igrama to zaslužio.

Ovaj 26-godišnjak je u Rijeku stigao na ljeto prošle godine iz moldavskog Sheriffa. Nije se naigrao u prvom dijelu sezone, no u drugom je iskoristio priliku koju je dobio i "zacementirao" svoje mjesto u početnoj postavi.

Inače, Radeljić je igrao kao omladinac i za BiH i za Hrvatsku, ali na kraju odlučio je da kada je u pitanju seniorski fudbal igra za našu reprezentaciju.

U dosadašnjem dijelu sezone Radeljić je u dresu Rijeke odigrao 33 utakmice u svim takmičenjima, dao je jedan pogodak i dodao jednu asistenciju.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ponikao je u dresu Viteza, a igrao je još za Zrinjski, Stuttgart II, Osijek, Široki Brijeg i Sheriff. S Rijekom je potpisao saradnju do ljeta 2026. godine.

Top Komentari

Kyle8812
Cim su oni to “oduševili” sto su napisali sretno?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi