Miroslav Stevanović sjajan u remiju Servettea

Švicarska

Miroslav Stevanović sjajan u remiju Servettea

E. Škorić

U meču 24. kola švicarske Super lige Servette i Lugano odigrali su 1:1.

Domaćin je zahtijevao pobjedu kako bi dohvatio mjesta koja vode u Evropu, no Lugano se ispostavio kao žilav rival, pa je i vodio jedno vrijeme, a na kraju s igračem manje spašavao bod.

Gosti su prvi došli do prednosti, kada je u 21. minuti Gerndt zabio za 1:0, a taj rezultat bio je aktivan do pola sata prije kraja. Činilo se kako je bivši bh. reprezentativac Miroslav Stevanović pogodio za 1:1, ali ispostavilo se da je riječ o autugolu i kao takav se vodi na zvaničnom sajtu lige.

Inače, Lugano ostaje s desetoricom na 20-ak minuta do kraja jer je Sabbatini isključen, ali Servette ne uspijeva postići još jedan pogodak. Servetteu u prilog ide to što je Basel poražen u Luzernu.

Što se Stevanovića tiče, on je do sada postigao četiri gola i uz to ima i 11 asistencija u prvenstvu Švicarske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi