Švicarci spremni za "restart"

Vladi dostavljen plan

Švicarci spremni za "restart"

Admin Čaušević

Čelnici fudbalske lige Švicarske dostavili su detaljan plan tamošnjoj vladi o nastavku prvenstva.

Plan o početku treniranja i odigravanja utakmica koje su trenutno zabranjenje zbog pandmeije kreiran zajedno sa zdravstvenim ekspertima.

U saopštenju se navodi kako je u planu razrađeno više opcija, te da bi igranje utakmice bez pristustva publike bio pozitivan signal da se stvari vraćaju u normalu.

U narednim danima razgovarat će se sa svih 20 klubova iz dva najjača ranga švicarskog fudbala kako bi se formulisao koncept i definisali scenariji o početku prvenstva.

Fudbal u Švicarskoj je stopiran od 2. marta, a trebao bi se nastaviti uskoro pogotovo nakon odluke vlasti da 27. aprila na snagu stupaju blaže mjere zabrane.

Top Komentari

magistar
Pokajace se i ove lige koje su proglasile kraj. Za 20 dana nece ostati ni K od Korone
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi