Mirsad Dedić napušta Tušanj, već poznata naredna destinacija?

Ostaje u Prvoj ligi FBiH?

Mirsad Dedić napušta Tušanj, već poznata naredna destinacija?

O. Lekić, foto: Emir Dindić

Fudbaleri Slobode izborili su plasman u WWin ligu Bosne i Hercegovine što će naredne sezone donijeti i promjene kada je riječ o samom rosteru u timu ekipe sa Tušnja.

Naravno, jasno je da će se uprava ovog kluba nekim igračima zahvaliti na saradnji, te da će biti dovedeno nekoliko pojačanja kako bi Tuzlaci naredne sezone probali ispuniti svoje ciljeve u višem rangu.

Prema informacijama koje "kruže" Tuzlom, dio stručnog štaba Zlatana Nalića naredne sezone neće biti trener golmana Mirsad Dedić koji bi kako stvari stoje mogao ostati u Prvoj ligi FBiH.

Navodno je Dedić dobio ponudu od federalnog prvoligaša ekipe Bratstva iz Gračanice koju bi trebao prihvatiti, te bi svoj trenerski put trebao nastaviti u ovom klubu.

Bratstvo je nakon dolaska Faruka Kulovića počelo da igra prelijep fudbal, te su na kraju završili na trećem mjestu na tabeli u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

Oglasi

U drugom dijelu sezone Bratstvo je bilo najbolja ekipa sa 12 ostvarenih pobjeda u 15 odigranih utakmica, te tri upisana poraza što je naravno sjajan rezultat.

Porazi su ekipi iz Gračanice u drugom dijelu sezone došli na tri gostovanja i to u Gradačcu, Tešnju i Tuzli.

Navodno su u Gračanici odlučili da naredne sezone žele igrati dosta bitniju ulogu i ligi, te ko na možda i napasti prvo mjesto i plasman u WWin ligu Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Navodno dolazak Dedića neće biti jedini kada je riječ o Bratstvu jer bi ekipa trebala biti pojačana sa nekoliko dosta dobrih premijerligaških igrača.

Ostaje da vidimo šta će se desiti u narednom peridou, ali sigurno da će sve biti jasno jako brzo jer sama pauza do priprema klubova u Prvoj ligi FBiH traje jako kratko, svega dvadesetak dana.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi