Zajko Zeba glavni kandidat za novog sportskog direktora Slobode

Bio na pregovorima

Zajko Zeba glavni kandidat za novog sportskog direktora Slobode · Saznajemo

Eldar Ganibegović, foto: T. Hebib

Tuzlanska Sloboda vratila se u elitni rang bh. fudbala, a u novu sezonu bi mogla ući s novim sportskim direktorom - Zajkom Zebom.

Samo jednu sezonu je FK Sloboda igrao u Prvoj ligi FBiH i kolo prije kraja sezone je osigurao povratak u elitu.

Tim Zlatana Nalića se borio s olovskom Stupčanicom za promociju, te je na kraju prvi prošao kroz cilj i WWin liga će se igrati i sljedeće sezone na Tušnju.

Jasno je da će Sloboda morati pojačati svoj tim kako bi ostala u ligi iduće sezone kada ispadaju četiri tima zbog skraćenja prvenstva na 10 ekipa.

A taj odgovoran zadatak mogao bi pripasti dobro poznatom imenu. Kako SportSport nezvanično saznaje, kandidat za poziciju sportskog direktora FK Sloboda je Zajko Zeba.

Danas je bio na pregovorima s FK Sloboda i ostaje da vidimo da li će do saradnje zaista i doći.

Oglasi

Podsjetimo, Zeba je od 2021. do aprila ove godine bio sportski direktor Igmana, a na 15 mečeva je ranije bio pomoćni trener u FK Željezničar, 10 kod pokojnog Odovića i pet kod Krčmarevića.

Od februara 2015. do ljeta 2016. godine kao igrač nosio je dres FK Sloboda, pa mu dolazak u ovaj klub ne bi bio nepoznanica.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ostaje da vidimo šta će biti od svega. Jasno je da se nešto kuha i da bi Sloboda uskoro mogla dobiti novog sportskog direktora.

Uprkos ispadanju Tuzla Cityja, Tuzla tako ostaje s jednim klubom u elitnom rangu bh. takmičenja. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1711032161
Moj Zeba nije to ona Sloboda kad si ti bio
2 0
user1627100363
Pun pogodak, treba za direktora u klubu autoritet i čovjek koji je igrao u tom klubu. Mislim da se je krenulo pravim tokom. Sretnooo
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi