Mirsad Šiljak novi trener Travnika

Potvrđeno s Pirote

Mirsad Šiljak novi trener Travnika

E. Čaušević

Travnik je potvrdio je jučer da Adnan Beganović više nije trener ovog kluba.

Veziri su u subotu poraženi na svom terenu od GOŠK-a sa 2:0, a nakon toga Beganović je odlučio da podnese ostavku.

Ipak, u Travniku su ekspresno pronašli novog trenera i potvrdili da je ekipu preuzeo Mirsad Šiljak.

Jednoglasnom odlukom svih članova uprave NK Travnika za novog šefa stručnog štaba imenovan je Mirsad Šiljak. Četrdesetogodišnji Turbečanin Mirsad Šiljak je u ovoj sezoni vodio juniore NK Travnika, te je u prvih deset kola ostvario 8 pobjeda, 1 remi i 1 poraz u okviru Omladinske lige BiH, centar-2", navodi se u saopštenju Vezira i dodaje.

"Mirsad Šiljak je prošle sezone sa kadetskom selekcijom NK Travnika osvojio prvo mjesto Omladinske lige BiH, centar-2 gdje je trijumfalno završio sa preko 10 bodova prednosti ispred pratilaca. Mirsad Šiljak je nogometna legenda NK Travnik. U igračkoj karijeri dres NK Travnika nosio je preko 12 godina i odigrao više od 400 zvaničnih utakmica u najdražem dresu".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Također, čelnici Travnika zahvalili se u se i Beganoviću na svemu što je uradio za ovaj klub.

"Našem bivšem treneru Beganoviću, želimo sve najbolje i zahvaljujemo se na saradnji. Pamtiti ćemo samo lijepe trenutke, kojih je bilo puno. U našem sjećanju će ostati mnoge pobjede iz prošlosti koje je NK Travnik izvojevao pod njegovom palicom".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti