Mirza Džafić novi igrač Rudara

Veliko pojačanje za klub iz Prijedora

Mirza Džafić novi igrač Rudara

Dino Kurbegović

Nogometaši Rudara iz Prijedora nakon povratka u Premijer ligu ne žele ponovo da napuste najjači rang takmičenja u našoj državi. 

Tako je klub na mjesto šefa struke postavio Borisa Gavrana, a nekoliko sjajnih igrača već je pojačalo klub iz Prijedora.

U klub su stigli Nebojša Pejić, Stipe Miloš, Petar Kunić, Željko Kuzmić, te dva igrača iz Gane, dok je najveće pojačanje Rudar dobio u vidu povratka sjajnog napadača Mirze Džafića.

Iskusni 34-godišnji ofanzivac jedan je od najboljih strijelaca od osnivanja Premijer lige BiH, u dresu Laktaša, Rudara, Zvijezde i Goška, Džafić je u 66 utakmica postigao 33 gola.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posljednje dvije sezone, ovaj igrač je nastupao u njemačkoj Oberligi, gdje je u 54 utakmice postigao 18 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti