Mustafić dobio poziv zemlje u kojoj je rođen: Nisam puno razmišljao o tome, ali odmah sam pristao
Dotakao se i svojih igara, ali i sezone koja je pri samom kraju

Očekuju ga zanimljivi izazovi u reprezentativnom dresu

Mustafić dobio poziv zemlje u kojoj je rođen: Nisam puno razmišljao o tome, ali odmah sam pristao · Intervju

FK Sarajevo je dobio novog reprezentativca.

Radi se o Mirzi Mustafiću (25) koji je dobio poziv u reprezentaciju Luksemburga.

Mustafić je nastupao za kadetsku reprezentaciju Luksemburga, rođen je u toj zemlji, a zatim je nastupao za kadeetsku i juniorsku reprezentaciju naše zemlje.

Ove sezone igra kvalitetno u dresu Sarajeva, pa su mnogi sa Koševa potajno se nadali pozivu selektora A reprezentacije naše zemlje. Nije se desio, ali jeste poziv iz Luksemburga.

Prvo smo mu čestitali na pozivu.

"Hvala vam puno na čestitkama! Zaista nisam puno razmišljao o pozivu za reprezentaciju. Sav svoj fokus sam stavio na klub i zacrtane ciljeve, te da pružim što bolje partije.

Oglasi

Dobio sam poziv od selektora, rekao mi je da računa na mene u narednim utakmicama protiv Francuske i Belgije. Bilo mi je veliko zadovoljstvo, pristao sam odmah i zadovoljan sam da je prepoznao moj kvalitet".

Pitali smo ga da li se nadao pozivu selektora Barbareza, ali diplomatski je odgovorio.

Mirza Mustafić
Mirza Mustafić FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: MF

Statistika

28 nastupa
23 kao starter
9 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
4 golova

"Kao što sam već spomenuo, sav svoj fokus usmjerio sam ka FK Sarajevo i individualnom napretku. Sve dodatno je bonus, o čemu nisam puno razmišljao".

Nogomet u Luksemburgu napreduje, sve više i više, pa se to osjeti i na igrama reprezentacije ove zemlje, koja je do prije desetak godina bila potpuni autsajder protiv svakog tima.

Oglasi

"Kako ste i sami rekli, vremena se mijenjaju i luksemburški fudbal je znatno napredovao. Njihovi rezultati najviše govore. Sretan sam zbog ukazane prilike i povjerenja koje mi je dato".

Prešli smo na FK Sarajevo, Evropa je već ranije izborena.

Bio je to prvi cilj, a sami navijači nadali su se borbi za jedna od dva trofeja. Do toga nije došlo.

"Zadovoljan sam da smo da smo ispunili naš osnovni cilj, ali želimo napraviti iskorak u Konferencijakoj ligi. Imali smo dosta uspona i padova u ovoj sezoni, ali mislim da smo u posljednjih desetak utakmica pokazali naš kvalitet i da smo ozbiljni konkurenti za vrh tabele u narednoj sezoni.

Sarajevo je već ranije izborilo Evropu, pa se dotakao i svog kluba

Nemamo samo individualni kvalitet, nego kvalitet cijele ekipe. Uz profesionalan stručni štab, te uz red, rad i disciplinu možemo napraviti još više".

U 27 nastupa u prvenstvu postigao je četiri pogotka i skrenuo pažnju na sebe.

Prokomentarisao je i vlastite igre.

"Zadovoljan sam sa svojim partijama i drago mi je da sam uhvatio kontinuitet kroz cijelu sezonu. Moram se zaista zahvaliti saigračima, stručnom štabu za maksimalan profesionalan rad i našem predsjedniku jer su i oni zaslužni za poziv u reprezentaciju koji je stigao na adresu kluba", dodao je na kraju razgovora za SportSport prvotimac FK Sarajevo Mirza Mustafić i novopočeni reprezentativac Luksemburga.

Luksemburžani će 5. juna gostovati u Francuskoj, a tri dana kasnije za Euro će spremati selekciju Belgije i Mustafić će imati priliku da se dokaže na terenu protiv fudbalskih velesila.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1709665102
Sto bi igrao za nas kad moze za bolju i jacu reprezentaciju Luksemburga, pametno momak.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi