Dvocifren broj golova na šest mečeva - Još 45 minuta, ali stvari su sve jasnije

Sloboda i Leotar na pragu ispadanja

Dvocifren broj golova na šest mečeva - Još 45 minuta, ali stvari su sve jasnije

E. Škorić

Poluvremena su na šest utakmica posljednjeg 3. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U prvih 45 minuta postignuto je čak 12 golova na šest mečeva, a najefikasniji je duel na Koševu gdje Sarajevo trenutno gubi od Igmana sa 3:2.

Gosti iz Konjica nalaze se blizu opstanka, dok je Sarajevo ranije osiguralo Evropu i rasterećeno igra ovaj meč, ali ipak vrlo je moguće da će sezonu završiti kao četvrti na tabeli, iza gradskog rivala Željezničara.

Sarajevo je rano povelo golom Vrančića, a onda su Ramić i Hebibović pogađali za preokret. Mulalić u 27. donosi Sarajevu izjednačenje, a sjajni Ramić novim golom u 39. minuti vraća prednost Igmanu.

Derbi se igra na prepunom Tušnju, gdje Sloboda za sada gubi od Željezničara sa 1:0. Santos je u sedmoj minuti bio strijelac jedinog gola.

Kako sada stvari stoje, Sloboda ispada iz lige, zajedno sa Leotarom koji gubi od Širokog kod kuće sa 1:0.

Tuzla City ima 1:0 protiv Zrinjskog i zakoračila je u mirnu luku, baš ka oi Sloga koja trenutno igra 1:1 s Borcem, dok je isti rezultat u duelu Posušja i Veleža.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sve u svemu, nazire nam se ko ispada iz lige - ako ovako ostane, to su Sloboda i Leotar, te ko uz Zrinjski, Borac i Sarajevo ide u Evropu, a to je za sada Željezničar. Mada, ima još 45 minuta i naravno još uvijek je sve otvoreno.

U ovom trenutku tabela izgleda ovako: 1. Zrinjski 78, 2. Borac 59, 3. Željezničar 53, 4. Sarajevo 52, 5. Široki Brijeg 51, 6. Velež 46, 7. Tuzla City 37, 8. Igman 37, 9. Sloga 35, 10. Posušje 35, 11. Sloboda 32, 12. Leotar 31.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1685225266
Zeljo sine lomi nuste svjesni koliko je sarajevo lose
1 0
nakopitam
Ekipa koja za pola sata Primi 3 gola od igmana ne zasluzuje da igra Evropu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi