Varešanović želi trijumf u Mostaru: "Nema kalkulacija, idemo na pobjedu"

Trener FK Sarajevo

Varešanović želi trijumf u Mostaru: "Nema kalkulacija, idemo na pobjedu"

M. Šljivak

FK Sarajevo u derbiju 32. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine gostuje u Mostaru kod Veleža u veoma bitnoj utakmici za oba kluba. Bordo tim i Rođeni imaju još uvijek šansu za plasman u Evropu, a trener tima s Koševa Mirza Varešanović najavljuje igru na pobjedu kojom bi osigurali plasman u Konferencijsku ligu.

Sarajevo je u prošlom kolu u posljednjim sekundama primilo gol od Željezničara i Bordo momci za potvrdu plasmana u Evropu moraju sačekati rasplet u preostala dva kola.

Trener tima s Koševa Mirza Varešanović želi zbog izgubuljenih bodova u gradskom derbiju.

"Ostaje žal nakon prošlog kola gdje smo u posljednjim sekundama ostali, barem privremeno, bez plasmana u evropska takmičenja", rekao je Varešanović pred meč sa FK Velež i nastavlja:

"Popravni ispit nas očekuje već u nedjelju, kada gostujemo Veležu. Imali smo i duži odmor od ekipe Veleža, gdje su oni u srijedu igrali jako tešku utakmicu gdje su se i fizički, a i emotivno istrošili. Tu vidimo našu šansu za osvajanje sva tri boda i da osiguramo nastup u evropskim takmičenjima kolo prije kraja, što je i bio naš cilj na početku drugog dijela sezone".

Sarajevo će, kao i uvijek, igrati na pobjedu kojom bi ostvarili zacrtani cilj.

Oglasi

"Iako umorni i bez nekoliko standardnih prvotimaca, Velež će sigurno imati šta da kaže u predstojećem duelu. Njima je pobjeda potrebna isto koliko i nama, ukoliko žele da i ove sezone izbore mjesto koje vodi u Evropu. Pred svaku utakmicu sam izjavio da idemo na pobjedu, da nemamo prostora da kalkulišemo, a tako će biti i u nedjelju", rekao je pred ovu utakmicu Mirza Varešanović.

Susret Veleža i Sarajeva igra se u nedjelju od 17 sati. Glavni sudija je Dragan Petrović iz Banja Luke, a pomoćnici su Senad Ibrišimbegović (Travnik) i Damir Lazić (Brčko). Četvrti sudija je Dragan Kesić iz Gradiške.

Pred ovaj meč Sarajevo se nalazi na trećoj poziciji s 49 bodova, prati ih gradski rival Željezničar sa 47, a Velež i Široki Brijeg imaju po 45 bodova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borba za Evropu mogla bi biti neizvjesna do zadnjeg gola. Sigurno je da svi timovi žele mjesto koje vodi u Konferencijsku ligu i vidjet ćemo ko će na kraju u tome uspjeti.

Treba istaći da u posljednjem kolu Sarajevo dočekuje FK Igman koji je gotovo osigurao opstanak.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Skender
Ako mogu dati savjet treneru Sarajeva a to je da se ne leti pred rudu. To jest ne treba ici po svaju cijenu na pobjedu a potom izgubiti utakmicu. Treba postaviti igru s jakom i organizovanom odbranom i da se ne primi gol. A u napadu ispast ce neka prilika za gol. Sto se tice Veleza ne treba ih nikada podcijeniti. Sada kada su najranjiviji oni su najvise opasni. Imajte u vidu da oni protiv Sarajeva uvijek igraju 200%, a tako i mi moramo dati i vise od maksimuma da ostanemo neporazeni u Mostaru.
4 0
Emir21
Sarajevo zadnje kolo igra sa Igmanom,a ne Tuzlom.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti