Prva šansa i gol na Tušnju

Mišić zabio

Prva šansa i gol na Tušnju

M. Šljivak

Tuzla City je u 27. kolu Premijer lige BiH ugostila davljenika Radnik iz Bijeljine.

U prvih pola sata igre nismo vidjeli previše lijep fudbal, ali u 29. minuti susreta domaći tim je poveo sa 1:0.

Bio je to mat u dva poteza. Brkić je fenomenalno uposlio Mišića, a ovaj iz prve lobovao golmana Bilobrka za vodstvo domaćeg tima.

Za Radnik je ovo veoma bitan meč u borbi za ostanak. Novi trener Vlado Jagodić je najavio borbu za bodove u svakom meču i vidjet ćemo kako će se ovaj meč razvijati.

Ove sezone Tuzla i Radnik su odigrali tri meča. U posljednjem u decembru je slavio Radnik sa 2:1, a u preostala dva City.

Prvo je u septembru na Tušnju bio 1:0 za Tuzla, a zatim u oktobru prošle godine 3:1 i utakmici Kupa.

Tuzla City bi sa tri boda u ovom meču uhvatila priključak u borbi za Evropu do kraja sezone, dok Radniku predstoji velika borba za ostanak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Gosti iz Bijeljine su u dosadašnjem dijelu sezone osvojili 21 bod. Pred ovo kolo imali su bod više od Olimpika i dva od Krupe, ekipa koje su u zoni ispadanja.

Tuzla City je sa druge strane porazom u Doboj Kaknju od Mladosti zakomplikovala sama sebi borbu za izlazak u Evropu, pa će do kraja morati biti zaista fantastični da bi Musemić i društvo mogli da se nadaju dobrom plasmanu.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi