Zvjezdan Misimović jasan: "Do nas je!"

Direktor reprezentacije BiH

Zvjezdan Misimović jasan: "Do nas je!"

Esmer Oštraković

Nakon najgorih kvalifikacija ikad, Bosna i Hercegovina ima još jednu šansu za plasman na Evropsko prvenstvo.

Radi se naravno o baražu, ali da bi prošli na Evropsko prvenstvo moramo ostvariti dvije pobjede iz dvije utakmice.

Prvi protivnik je reprezentacija Ukrajine, a nakon toga ukoliko prođemo u finale, tamo igramo protiv pobjednika duela Izrael-Island.

Olakšavajuća okolnost je što i prvu, a i eventualnu finalnu utakmicu igramo na svom terenu.

Svoje viđenje žrijeba dao je direktor naše reprezentacije, Zvjezdan Misimović.

Oglasi

"Znamo Ukrajinu, igrali smo skoro sa njima. Po imenima su sigurno najbolji protivnik. Igramo kući prvu, to nam je prednost. Eventulano finale također kući igramo. Do nas je, bit će pun stadion nadam se i imamo dva puta 90 minuta da se plasiramo na Evropsko prvenstvo", rekao je Misimović.

Selektor Savo Milošević je bio sasvim iskren i otkrio je pozivine i negativne stvari

"Ima pozitivnih i negativnih stvari. Negativno je to što smo izvukli jednu od najjačih ekipa. Težak će to biti meč. Mogla je da se kvalifikuje i kroz grupu, vrlo lako. Dobro je što igramo kući. Prednost je to u ovakvim utakmicama.

Imamo dvije utakmice kući ako želimo na Evropsko prvenstvo. Neće biti lako. Ovakav tip baraža je komplikovan, na jednu utakmicu. Tu nema favorita. Drago mi je što igramo kući", rekao je Milošević.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Protiv Ukrajine je naša reprezentacija igrala samo dva puta i to prije dvije godine u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Niti u jednoj od te dvije utakmice nismo ostvarili pobjedu, te imamo omjer od jednog remija i jednog poraza.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Vidi ovog sabana
4 0
Brazuka
Olosu. Savez napolje. Gorit ce baklje zapamti miske
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi