Misimović: Kodro me nije iznenadio, pričali smo s Đurovskim

Član Stručne komisije NSBiH za SportSport.ba

Misimović: Kodro me nije iznenadio, pričali smo s Đurovskim

"Nama, tačnije meni, Meho nije ništa javio da odustaje od kandidature za selektora, ali vjerujem da je istina to što je objavljeno. Takav rasplet iskreno sam i pretpostavljao", kazao je Zvjezdan Misimović, naš legendarni fudbaler i jedan od četiri člana Stručne komisije NSBiH za izbor novog selektora fudbalske reprezentacije.

Očekivao je dakle da će Meho nakon što nije dobio punu podršku u Savezu, dići ruke od svega i posvetiti se Servetteu. Potez gospodina reklo bi se, mada je mnogo gospodskije bilo da je odustao još prije mjesec ne čekajući šta će čaršija reći.

"Njemu je najgore bilo u čitavoj ovoj priči, iskreno patio je, želio je biti selektor, ali u drugu ruku on ima klub i bio jue na svojevrsnoj klackalici. Onda kada su se pojavile informacije koje su i nama u Stručnoj komisiji otežale rad, bilo je jasno da čovjek neće."

Šta su sada naredni koraci Komisije?

"Na nama je da pričamo, obavljamo razgovore sa kandidatima. Neki od predloženih su otpali iz objektivnih razloga, imaju klubove. Mi moramo naći najbolje rješenje, zato ne trebamo žuriti s izbor. Trebamo dobro sagledati ponuđeno, jer vjerujem da imamo kvaliteta i potencijala za jako lijepu priču. Po meni, najbitnije je da izaberemo čovjeka kojem će osim stručnih referenci biti čast što je tu."

Da li će se osim sa ponuđenim kandidatima pričati s nekim novim?

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Nije ni ta opcija isključena. Do sada smo razgovarali s Boškom Đurovskim, ali je on ranije već prihvatio ponudu da ide u Japan. Pričat ćemo i dalje, nigdje ne žurimo, a mislim ni da nije pametno ići s imenima u javnost, jer vidimo šta se može desiti."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi