Misimović: Nije me iznenadio Lulić! Vraća li se Ibišević? To je drugačija priča...

Bivša 'desetka' reprezentacije BiH za SportSport.ba

Misimović: Nije me iznenadio Lulić! Vraća li se Ibišević? To je drugačija priča...

Sjajnu vijest pred ponoć objavili su iz N/FSBiH - Senad Lulić je novi/stari reprezentativac!

Reprezentaciju BiH u martu očekuje baraž preko kojeg će se pokušati izboriti plasman na Evropsko prvenstvo, a u pohodu na taj cilj novi selektor Dušan Bajević će moći računati i na kapitena Lazija.

Urodili su tako plodom razgovori koje je Bajević početkom ovog mjeseca vodio sa Lulićem, a da je reprezentacija BiH njegovim povratkom dobila veliko pojačanje uvjeren je i Zvjezdan Misimović koji je, između ostalog, činio delegaciju N/FSBiH u Rimu.

"Iako je Senad rekao da mu je potrebno vrijeme da razmisli, bio sam optimističan, znao sam da će se vratiti. Njemu mnogo znači ova reprezentacija, svjestan je šanse kakva je ispred nas i da nemamo šta izgubiti. On je iskusan, provjeren, top igrač..., a takvi su potrebni", kazao je Misimović za SportSport.ba.

Misimović dodaje kako Lulića nije bilo potrebno 'posebno' nagovarati.

"Lulić je upoznat veoma dobro s dešavanjima u reprezentaciji. Pričali smo dugo, objasnili smo mu koliko bi značio za našu igru, što on kao odrastao čovjek već zna. Bio je to jedan sasvim normalan razgovor i drago mi je što je na kraju urodio plodom", dodaje nekadašnja 'desetka' Zmajeva.

Upitali smo Misimovića da li se radi na povratku još nekih fudbalera, prije svih Vedada Ibiševića.

"Teško mi je sad o tim temama, ponajviše jer nisam ni sa selektorom još konkretno pričao. On je taj koji zna koje pozicije treba pojačati... Kada već pominjete Ibiševića, kod njega je malo drugačija priča, jer on se definitivno oprostio sa oproštajnom utakmicom."

Optimističan je Misimović i glede nadolazećeg baraža.

"Vjerujem da možemo na Evropsko prvenstvo. Pokazali smo protiv Sjeverne Irske u Ligi nacija da možemo igrati, da smo bolji, iako su oni jako nezgodni. Za nas je dodatni plus što protiv njih igramo kući i što bi, eventualno finale baraža, opet igrali u Zenici. Dosta stvari me čini optimističnim, evo, baš mi je drago i što je Bešić počeo igrati u Sheffieldu...", bile su riječi Misimovića na kraju razgovora.

Zmajevi, podsjećamo, prvi meč baraža igrat će 26. marta na Bilinom polju. Ukoliko pobijede Sjevernu Irsku, ugostit će boljeg iz drugog polufinalnog para u kojem će se sastati Slovačka i Republika Irska.

Top Komentari

Sport111
Mi umjesto dajemo sansu mladjim igracima mi zovemo igrace od 30 nesto godina onda se cudimo kad izgubimo
2 18
Rajvosa2019
Senadov patriotizam nikad nije bio upitan , tako da me njegov povratak nije iznenadio - moze i hoce pomoci u Barazu . Vedatora treba pitati , to nekosta nista - volio bi ga vidjeti u dresu 30-40 minuta moze Vedo da razvali protivnicku odbranu . Mislim da je Robi sa svojim nekim principima guzom zatvarao vrata pojedinim igracima
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi