Fudbalsku reprezentaciju BiH početkom marta čeka važan žrijeb u Amsterdamu

UEFA potvrdila

Fudbalsku reprezentaciju BiH početkom marta čeka važan žrijeb u Amsterdamu

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina će krajem marta igrati baraž za odlazak na Evropsko prvenstvo, a početkom trećeg mjeseca će saznati i protivnike s kojim će se sastati u drugoj polovini 2020. godine. 

UEFA je potvrdila kako će se žrijeb drugog izdanja Lige nacija održati 3. marta u Amsterdamu s početkom u 18 sati, a Bosna i Hercegovina će se takmičiti u najjačoj diviziji - Ligi A.

Kao što je od ranije poznato UEFA je napravila određene korekcije u odnosu na prvo izdanje Lige nacija, pa će tako u Ligi A nastupiti 16 selekcija.

Zmajevi si završili u trećoj jakosnoj skupini zajedno sa Ukrajinom, Danskom i Švedskom. Mogući protivnici bh. reprezentacije još su:

Prva jakosna skupina: Portugal, Nizozemska, Engleska, Švicarska

Druga jakosna skupina: Belgija, Francuska, Španija, Italija

Četvrta jakosna skupina: Hrvatska, Poljska, Njemačka, Island

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Pobjednici grupa iz Lige A će se plasirati na završni turnir u junu 2021. godine, dok će posljednjeplasirane selekcije u grupama ispasti u Ligu B.

Utakmice grupne faze će se igrati u septembru, oktobru i novembru. Prvo kolo je na rasporedu od 3. do 5. septembra, a šesto od 15. do 17. novembra.

Top Komentari

vialli
Hval Bogu pa smo spremili ekipu da se ne brukamo u ovoj Ligi nacija
4 3
seyof1
ne gine nam portugal, spanija i njemacka ;-)
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi