Miske povrijeđen napustio Park Prinčeva
Džeko je i u Parizu pokazao da je u vrhunskoj formi

Kup UEFA

Miske povrijeđen napustio Park Prinčeva

Wolfsburg, bh. reprezentativaca Edina Džeke i Zvjezdana Misimovića, poražen je u duelu sa Paris St. Germainom u prvom susretu ove dvije ekipe u okviru šesnaestine finala Kupa UEFA.

Njemački je Wolfsburg izgubio je na Parku Prinčeva od PSG-a rezultatom 0:2, a trenera Felixa Magatha mogla bi dodatno zabrinuti, čini se, lakša povreda našeg Misimovića, koji je teren napustio u 62. minuti kada ga je na travnjaku legendarnog pariškog stadiona zamijenio Okubo.

Edin Džeko je pokazao da se zaista nalazi u vrhunskoj formi, te je nekadašnji napadač sarajevskog Željezničara u nekoliko navrata opasno zaprijetio golu Paris St. Germaina, ali je ipak nedostajala efektivna završnica.

Možda i najsporniji trenutak susreta dogodio se u 50. minuti, kada je Džeko majstorski predriblao nekoliko igrača iz odbrane francuske ekipe, a Armand ga je u šesnaestercu domaćih gurnuo s leđa, ne dopustivši mu da šutira ka golu. Norveški sudija Moen, međutim, propustio je svirati najstrožu kaznu.

Wolfsburg je poražen sa 0:2 ne zbog toga što je PSG bio nadmoćniji već zbog katastrofalne ige svog golmana Diega Benaglia, koji je direktni krivac za oba gola, a samo ga je sreća spasila da ih ne primi više.

Paris je do prvog gola na utakmici došao greškom gostujućeg golmana Benaglia, koji je krenuo na centaršut Rothena, ali je pogrešno procijenio let lopte, a Hoarau se najbolje snašao i pogodio za 1:0.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Samo pet minuta kasnije, ista situacija i 2:0 za PSG. Benaglio je ponovo loše procijenio centaršut, a Hoarau ga je nadvisio u skoku i glavom postavio konačan rezultat.

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.