Mislav Oršić stvarno nema sreće - Nažalost, ostvarile su se najcrnje moguće prognoze!

Van terena pola godine

Mislav Oršić stvarno nema sreće - Nažalost, ostvarile su se najcrnje moguće prognoze!

Eldar Ganibegović

Mislav Oršić povrijedio se jučer u Sloveniji na treningu Trabzonspora. Nažalost, ostvarile su se najcrnje prognoze kada je u pitanju povreda i poznato je kada bi se trebao vratiti na teren, a to nije ubrzo.

Ekipa Trabzonspora nalazi se u Kranju u Sloveniji gdje obavlja pripreme, a jučer se na jednom treningu povrijedio Mislav Oršić.

Hrvatski reprezentativac povrijedio je koljeno u duelu s jednim saigračem, a pojavio se i video kako se to dogodilo.

Najcrnje prognoze govorile su da će morati pauzirati šest mjeseci, a nažalost danas se to pokazalo i tačnim i Hrvata čeka duga pauza.

Pukli su Mislavu Oršiću prednji križni ligamenti, a period oporavka od te povrede je od šest do dvanaest mjeseci. 

Oglasi

Dakle, Mislav Oršić će propustiti kompletan prvi dio sezone, a nadati se da će se vratiti početkom 2024. godine i da se neće zakomplikovati stvari u toku oporavka.

Oršića zaista prati peh za pehom otkada je napustio Dinamo Zagreb i potpisao za engleski Southampton.

Mislav Oršić je zimus prešao iz Dinamo Zagreba u Southampton, no boravak u tom klubu bio mu je jedna od najlošijih epizoda u karijeri.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Osim što je Southampton kao posljednjeplasirani napustio društvo najboljih, Oršić se nije naigrao i sreću je morao potražiti negdje drugo.

Stigao je u Trabzonspor kao veliko pojačanje, ali nažalost doživio je veliku povredu i pitanje je hoće li više biti ikada onaj stari. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi