Mislite da su navijači PSG-a razmaženi? Njihovo zvanično saopštenje će vas razuvjeriti

Nisu zadovoljni

Mislite da su navijači PSG-a razmaženi? Njihovo zvanično saopštenje će vas razuvjeriti

Edmir Škorić
Teme:

PSG je klub sastavljen od velikih zvijezda i već godinama mu je skoro nemoguće parirati u Francuskoj.

Desi se naravno i PSG-u da tu dominaciju ne kruniše na željeni način, pa je tako prošle sezone potpuno neočekivano Lille bio prvak Francuske, no ove sezone Parižani imaju uvjerljivu prednost i teško da će ih neko zaustaviti na putu do titule.

Upravo su nedjelju PSG-ovi nogometaši razbili Lille u gostima s 5:1, ali ne tako davno neočekivano su ispali iz Kupa od Nice. Navijače francuskog velikana brine jedna stvar, a to je da će i dalje glavni fokus biti na Ligu prvaka i da će se sve drugo zanemariti.

Silno bogati vlasnici PSG-a žele prvi trofej Lige prvaka, a ponekad zbog toga trpe domaća takmičenja, što se očito navijačima ne dopada, a sada su to javno poručili saopštenjem za javnost.

Tu se navodi da im je dosta svega i da je njihovo strpljenje pri kraju.

"Klub nam je odavno predstavio lice koje ne podržavamo. Lice kluba koji želi biti globalni brend. Prodaje dresove, zaboravljajući svoje boje. Lice kluba koji poseže za zvijezdama kao razmaženo dijete, bez obzira na posljedice. Lice kluba koji želi da bude dovoljno velik da ostavi dojam da sezona počinje u februaru i prezire nacionalne trofeje. Ne prepoznajemo naš klub koji je izgubio DNK. Danas je naše strpljenje doseglo svoje granice!", poruka je pristalica pariškog kluba.

Navijače nervira i to što se zvijezdama koje dođu u klub omogući sve što požele, a naročito odstupanje čelnika kluba od tradicije, pa na dresovima za ovu sezonu nema crvene pruge koja je krasila prednji dio dresa. Ovaj put tanka tranka se pojavila samo na ovratniku i rukavima.

Navijači u posljednjem saopštenju kritikuju i "nerazumljivo upravljanje klubom", ističu "stalne promjene trenera" i ističu "igrače kojima se nogomet više ne čini prioritet".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ovo saopštenje PSG-ovih navijača dolazi neposredno prije nokaut faze Lige prvaka i prve utakmice s Real Madridom koja se igra 15. februara.

"Unatoč našim razočaranjima, uvijek smo davali podršku. Danas pozivamo na uzbunu. Igrači, aktivisti, krajnje je vrijeme da reagujemo, inače nas čeka razočaranje. Poštujte nas, poštujte naše boje", zaključili su na kraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi