Misteriozan nestanak pehara digao državu na noge

U Egiptu traže izgubljeno 'blago'

Misteriozan nestanak pehara digao državu na noge

E. Škorić

Egipat je tri puta uzastopno osvajao Afrički kup nacija, ali pehar namijenjen najboljoj selekciji na crnom kontinentu je - nestao.

Bivši potpredsjednik Egipatskog nogometnog saveza (EFA) Ahmed Shobeir otkrio je da je trofej Afričkog kupa nacija koji je Egipat imao pravo zadržati nakon osvajanja naslova 2006., 2008. i 2010. godine nestao iz sjedišta i čini se da niko ne zna gdje se nalazi .

Nijedna druga afrička momčad nikada nije osvojila ovaj naslov više od Egipta, jer su Faraoni u sedam navrata okrunjeni prvakom.

Shobeir je dao izjavu u jednoj TV emisiji: "Privremeni odbor od pet ljudi koji trenutno upravlja Savezom bio je iznenađen saznanjem da trofeja više nema jer su željeli sagraditi muzej unutar sjedišta koji uključuje pehar i dres s potpisima igrača".

Shobeir je također spomenuo da je zaposlenik članovima odbora rekao da je pehar kod sebe imao bivši kapiten reprezentacije Ahmed Hassan. Odbor je kasnije kontaktirao bivšeg igrača koji je negirao njegovo posjedovanje tvrdeći da ga je predao već davno .

Vjeruje se da u prostorijama Egipatskog saveza nedostaju i mnoge druge vrijednosti i da su one ukradene, pa će u sve biti uključena i policija.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi