Mitroglou vodi Benficu ka tituli

Primeira

Mitroglou vodi Benficu ka tituli

D. Vejo

Fudbaleri Benfice su u okviru 33. kola Primeire bili bolji na gostovanju kod ekipe Maritima rezultatom 0:2 (0:0).

Prvo poluvrijeme proteklo je u odmjeravanju snaga. Koliko je meč bio oštar, te pun naboja i tenzija dovoljno govori činjenica da je fudbaler Orlova Sanches u svlačionicu morao već u 37. minuti meča nakon što je zaradio drugi žuti karton.

Ipak u drugom dijelu potpuno novi scenario. Gosti preuzimaju stvar u svoje ruke. U toku je 48. minut meča kada za vodstvo Orlova pogađa Mitroglou. Na drugi pogodak čekalo se sve do 83. minute a u strijelce se upisuje Talisca koji postavlja konačan rezultat.

Ovom pobjedom, Benfica je korak bliže tituli prvaka države. Trenutno su prvoplasirani tim sa 85 bodova dok ih u stopu prati Sporting sa dva boda manje (83). U zadnjem kolu, tim iz Lisabona će dočekati Nacional dok će Sporting otići na gostovanje ekipi Brage.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi