Mitrović: Nadam se velikoj minutaži

Stigao u Fulham

Mitrović: Nadam se velikoj minutaži

Srpski napadač Aleksandar Mitrović je jučer iz Newcastlea otišao na polugodišnju posudbu u Fulham.

Mitrović je transfer realizovao svega nekoliko minuta prije okončanja prelaznog roka, a ranije tokom dana je malo nedostajalo da se vrati u Anderlecht, što je na kraju ipak propalo.

"Bio je to dug i stresan dan. Bilo je više interesovanja, ali sam se odlučio za Fulham zbog trenera Slaviše Jokanovića i stila igre koji forsira. Prvi utisci su sjajni, a Jokanović je veliko fudbalsko ime u mojoj domovini. Ljudi su ga poštovali kao odličnog fudbalera, a sada kao trenera", rekao je Mitrović, te dodao:

"Nadam se velikoj minutaži u Fulhamu kako bih do juna bio u formi za ono što me čeka sa reprezentacijom. Iskreno, jedva čekam Svjetsko prvenstvo. Srbija se poslije dužeg vremena plasirala na neko veliko takmičenje, vratili smo se gdje nam je mjesto i neizmjerno smo sretni zbog toga".

Aleksandar Mitrović je do sada nastupao za Teleoptik, Partizan, Anderlecht i Newcastle, u kojem već duže vrijeme nije bio u prvom planu trenera Rafe Beniteza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti