Mitrović napustio Newcastle, do kraja sezone na posudbi

Vraća se u Anderlecht

Mitrović napustio Newcastle, do kraja sezone na posudbi

Srbijanski reprezentativac Aleksandar Mitrović vraća se u Anderlecht, prenose mediji iz Belgije.

Mitrović ove sezone u Newcastleu ne dobija previše prostora za igru. Dosad je u Premier ligi odigrao svega šest utakmica, što se svakako ne poklapa s njegovim ambicijama, pa je u dogovoru s čelnicima engleskog kluba odlučio da promijeni sredinu.

Iako se prethodnih sedmica povezivao sa Brigtonom, HSV-om i Bordeauxom, od cijele priče neće biti ništa, jer je ovaj napadač prema navodima medija iz Belgije postigao dogovor sa Anderlechtom.

Za ovaj klub Mitrović je imao priliku igrati prije nego što je otišao u Englesku za 16 miliona eura, a u prvom mandatu u Anderlechtu je postigao 36 pogodaka na 69 utakmica.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mitrović će za Anderlecht nastupati do kraja sezone kao posuđen igrač Newcastlea.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti